Nevyšlo to ani po pádu do druhé ligy. Hokejoví Draci zůstali zaklínění pod postupovou osmičkou

ŠUMPERK - Po marném snažení v první lize si hokejový Šumperk vytoužené play-off nevyzkouší ani ve třetí nejvyšší soutěži. Přitom chybělo tak málo. Před závěrečným dvojbojem v základní části se natěšeným Drakům naskýtala jedinečná šance v podobě domácího prostředí a z něj pramenící divácké podpory.

Brankář Denis Irgl si získal srdce šumperských fanoušků. A to dokonce v takové míře, že jej v každoročním hlasování zvolili nejoblíbenějším Drakem sezony. Foto: Draci Šumperk/Věra Václavková

Poté, co svěřenci hlavního trenéra Tomáše Sedláka dodatečně přišli o darované kontumační vítězství nad Opavou, která uspěla se svým odvoláním v kauze údajného neoprávněného startu hráče ve vzájemném střetnutí, přijela na Tyršův stadion Kopřivnice. Vzhledem k okolnostem to kdo s koho. Výhra v klíčovém zápase znamenala jediné, a sice velké přiblížení postupu do vyřazovací části. Porážka se naopak rovnala mílovému kroku k předčasnému konci sezony. 

Promarněný start, postupné vadnutí  

Šumperk sice začal aktivněji, jenže neproměnil několik dobrých možností včetně dvou početních výhod pět na tři. Postupně se měnil v květinu, kterou trápí nedostatečný přísun potřebné vody. Na ledě to bylo znát, otěže přebírala agilnější Kopřivnice. 

“I když jsme prohrávali 0:1, paradoxně jsme hráli nejlíp v úvodních třinácti minutách. V tu chvíli jsme byli přesvědčeni, že dokážeme vyrovnat a že nemůžeme prohrát,” ohlédl se zpátky kouč Sedlák. “Potom ale přišly naše přesilovky. Nešly nám dlouhodobě a všechno nám vyloženě kazily. Asi by bylo lepší, kdyby to celou dobu bylo pět na pět,” dodal šumperský kormidelník po výsledkovém nezdaru 2:5. 

Podle něj jeho mužstvo bojovalo nejen se soupeřem, ale i se zvýšenou nervozitou. “Na kluky nejspíš dolehla důležitost okamžiku. Na některých byla hodně vidět. Od druhé třetiny jsme tahali za kratší konec, ve třetí nám došla i šťáva. Měsíc a půl jsme jezdili na utkání jen ve čtrnácti lidech. Možná i proto se naše výkony dost často lišily jako den a noc.” 

Falešná naděje rychle pohasla 

Přestože naděje umírá jako poslední, v domácí zaváhání Kopřivnice proti Rebelům z Havlíčkova Brodu věřil asi jen málokdo. A bez něj jiná cesta zpátky do postupové osmičky v dračím případě nevedla. Šumperk musel zároveň bezpodmínečně skalpovat neoblíbenou Techniku Brno. 

Sobotní plán vyšel pouze na padesát procent. Kopřivnický konkurent se na dálku o svoji příležitost připravit nenechal.  

“Chtěli jsme naplno bodovat za každou cenu a se ctí se rozloučit s fanoušky. Samozřejmě jsem rád, že se to povedlo, ale náš výkon nebyl úplně optimální. Zvlášť nasazení mi nepřišlo takové, jaké bych si představoval. Kluci možná věděli o výsledku z Kopřivnice. Možná na ně znovu dolehla i únava nebo fakt, že nám končí sezona. Každopádně bych jim chtěl moc poděkovat,” vzkazoval po závěrečném víkendovém triumfu 5:2 Tomáš Sedlák. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava