Parta orientačních běžců ze Šumperka je nejlepší v kraji, obhájila prvenství z loňského roku

ŠUMPERK, SOBOTÍN - Závodní sezona skončila, nastal čas bilancování. Celoroční snažení orientačních běžců z Klubu vytrvalostních sportů přineslo kýžené ovoce. Šumperské ekipě se podařilo obhájit vítězství z minulého roku a obsadit první místo v krajské soutěži žákovských družstev.

Mladí orientační běžci dosáhli triumfu díky poctivé a důkladné přípravě. Foto: rej

Zvednout pohár nad hlavu a vychutnat si sladkou odměnu mohly především opory týmu Alice Tomanková a Vít Štábl. Ale také všichni ostatní, kterým se v honbě za zaslouženým úspěchem podařilo vybojovat byť jediný získaný bod.  

Výpravy po celém kraji 

Od začátku jara až do konce podzimu bylo potřeba absolvovat co nejvíce z devatenácti závodů a zaznamenat v nich co možná nejproduktivnější výsledky. Mladí šumperští reprezentanti museli prokázat um orientace a rychlého běhu ať už v ulicích Bludova či okolo zámku Konice, tak i v lesních terénech. Závodili v prudkých jesenických kopcích i na hanácké rovině notně zarostlé ostružinami. Seznámili se tak s celým Olomouckým krajem.  

Triumfu v celoroční soutěži by nedosáhli bez poctivé a důkladné přípravy. Děti i trenéři ocenili, že zimní dril v tělocvičně, jarní tréninky v lese za deště i sněhu, kroužení na atletickém oválu i letní tábor přispěly k naplnění zlatého plánu a vytvoření dobré party, která táhla společnými silami za jeden provaz. 

Krajský závod v Sobotíně  

Klub vytrvalostních sportů přispěl svou troškou do mlýna a chopil se organizace jednoho ze závodů podzimní části žebříčku. Tratě vedly lesem za hrobkou rodiny Kleinů a ty nejdelší se dostaly až k Anenské studánce nad Petrovem. 

Zázemí našlo na Šumpersku téměř 300 závodníků v sobotínském Ski areálu v těsné blízkosti Apartmánů Kristian. Velké poděkování patří majiteli Resortu Sobotín, jenž se významnou měrou podílel na úspěšném uspořádání povedené akce.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava