Šumperk zůstává hokejovým městem. Rekordní kanonádě aplaudovala nejvyšší návštěva

ŠUMPERK - Na mnoha hokejových adresách by diváci na utrápený tým zanevřeli. O Šumperku to neplatí. I když Draci nezvládli středeční utkání s Opavou a zůstali přikovaní u dna průběžné tabulky, v následujícím kole je hnala na zteč nejvyšší domácí návštěva.

Richard Nemec se v Šumperku cítí jako ryba ve vodě. Prostředí Škoda arény mu evidentně svědčí. Foto: Draci Šumperk/Věra Václavková

Co by za přízeň takřka tisícovky přihlížejících diváků dal leckterý prvoligový klub. A to včetně Prostějova či Přerova. Kdo vážil cestu na Tyršův stadion, nemusel litovat.  

Večer plný rekordů 

Svěřenci Michala Mikesky nechali zapomenout na střelecké trápení z předchozích zápasů a branku Velkého Meziříčí zasypali jedenácti gólovými trefami. Jak stylové. Rekordní kanonádě aplaudovaly rekordně zaplněné ochozy. 

Pod vydatné ofenzivní hody se nejvýraznější měrou podepsala první formace. Zvláště pak dvě posily z vyšší soutěže. Přítomnost Tomáše Drtila a Richarda Nemce byla překvapivá a v konečném součtu sehrála klíčovou roli.  

Šumperský odchovanec Drtil potřeboval pouhých čtrnáct minut, aby zapsal jeden z nejrychlejších hattricků zkompletovaných z pozice obránce. Navrch přidal tři asistence.

Zahraniční posile Škoda aréna svědčí 

A slovenský útočník Nemec? Tomu střídavé starty z Přerova evidentně svědčí. Také šikovný centr skóroval třikrát a jeho bilance spojená s dračím dresem stojí za to. Ve třech duelech po boku Vachutky a spol. nastřádal úctyhodných 11 kanadských bodů! 

“Jsem hrozně vděčný, že mi trenéři dávají na ledě tolik prostoru. V Přerově se mi vstup do sezony vůbec nepodařil, v Šumperku jsem se znovu nastartoval. Každý další zápas, který odehraji, mi hrozně moc pomáhá a dodává mi sebevědomí. Do Přerova se pak vracím o to víc připravený, a hlavně motivovaný k tomu, abych i tam ukázal daleko víc,” svěřoval se mladý forvard. 

Právě jeho příjmení vyvolávali nadšení fanoušci s velkou chutí. Aby ne, když řádil jako černá ruka. „Atmosféra je tu úžasná. Fanoušci chodí, i když se zrovna moc nedaří, a stále nás podporují. Jsou výborní. Je radost před nimi hrát. Už dlouho jsem neslyšel, aby někde skandovali moje jméno.“ 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava