V Rapotíně finišují s výstavbou bikrosového areálu a vyhlížejí první domácí závody. Situaci komplikují náhodně projíždějící, co nemají pochopení

RAPOTÍN – Kdo jel letos rapotínskou ulicí U Splavu, nemohl si nevšimnout bagrů, lopat a hromad písku na bikrosové trati. Za opravou stojí parta nadšenců pracující ve svém volném čase a z velké části za vlastní finance na vybudování závodiště srovnatelného s těmi v Zábřeze či Jeseníku.

Přípravy na domácí premiéru bikrosového parku v Rapotíně jsou po všech stránkách v plném proudu. Foto: red

Hlavním iniciátorem akce je Michal Nevrkla. Příjmení Nevrkla je v šumperském sportu známé nejen v gymnastice, ale také v cyklistice. Jeho syn Mikuláš se řadí mezi velice úspěšné reprezentanty Šumperska v cyklo enduru, sjezdu či fourcrossu. Svou pozornost si zcela jistě zaslouží, i když se nejedná o tradičně mainstreamový sport. V minulosti proslul rovněž jako skvělý bikrosař, a to mimo jiné několika medailovými zářezy na pažbě udělanými na vrcholných republikových i světových podnicích.  

Trpělivost, prosím!

Po dokončení všeho potřebného se v Rapotíně začátkem září pojedou první závody. Těch se pravidelně účastní týmy z Pardubic, Brna, Prahy a mnoha dalších měst.

„S projektem závodiště nám pomohla obec Rapotín, ale chybí nám další partneři. Kromě absence sponzorů, která je v řešení, nás nejvíce trápí problém spojený s pravidelným projížděním staveniště cyklisty, co šlapou okolo. Chtějí si trať vyzkoušet, ta je ale aktuálně rozestavěná a musí být opakovaně znovu opravována. Proto prosíme všechny nadšence o trpělivost a pochopení. Rádi se s vámi potkáme na tréninku, jehož kapacity jsou zatím nenaplněné. Uvítáme příchod dalších kluků a holek ideálně ve věku od šesti do dvanácti let,“ zaznělo od vedení rapotínského B4 Teamu.


Rapotínští mladíci se nemůžou dočkat, až si zazávodí doma. Foto: red  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava