Jedním slovem? Pecka! Běžecké zápolení na kotli mělo grády v každém směru

ŠUMPERK – Krásné prostředí, příznivé počasí, výborné výkony. Běžecký super kros v areálu Šumperského kotle měl úplně všechno. A to včetně šťastných vítězů. Titul absolutního krále celého dne připadl Janu Červinkovi z týmu Skialp Dolní Morava, jenž čtyři okruhy dokončil v čase 41:30 min. „Byla to hodně technická záležitost. Moc jsem si to užil,“ hlásil spokojeně zasloužený šampion.

Prvenství v královské třídě si vyběhal Jan Červinka. Foto: red

V ženském soupeření na tři kola měla největší důvod k radosti Markéta Šimková. Vítězné počínání dokončila za 42 minut a 39 sekund. „Tak povedený a zároveň i těžký závod jsem absolvovala vůbec poprvé. Výsledek mě samozřejmě nesmírně potěšil,“ konstatovala nadšeně sportovkyně ze Šumperka. 

Na start se postavili také mládežníci. V dorostu předvedl nejpreciznější výkon Šimon Šimek. V žákovských kategoriích triumfovali Anna Paraska, Štěpán Šimek a Jaroslav Mangl.

Spokojenost na všech frontách

Na každého aktivního účastníka čekala v cíli perníková medaile, bohaté pohoštění ve formě kuřecího těstovinového salátu, ovocného baru a iontového nápoje. Nechybělo ani slavnostní vyhlášení nejlepších z nejlepších napříč všemi kategoriemi s věcnými cenami a medailovými výslužkami.

„Všichni si pořádně mákli, pobavili se a hlavně si to užili,“ těšilo Ladislava Seböka. „Závodníci nešetřili chválou za špičkově připravenou trať a celkové zázemí. Máme z toho radost. Jsou to pro nás hnací motory pro pořádání dalšího ročníku,“ dodal hlavní organizátor.





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit