Mažoretky proměnily tvrdý boj v další medailové výsledky. Navrch si vysloužily speciální ocenění

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Dvanáctý ročník Podhostýnského poháru se velmi rychle změnil v medailové žně šumperských mažoretek. Ani ve druhé nepostupové soutěži v tomto roce nezklamaly a dokázaly zaujmout ve všech věkových kategoriích.

Přestože se některá šumperská děvčata zúčastnila soutěžní akce poprvé v životě, předvedla skvělý výkon. Foto: red

A to čelily konkurenci čtrnácti souborů nejen z Česka, ale i ze Slovenska. „Pro naše děvčata byla mezinárodní účast o to zajímavější, protože viděly nové styly mažoretkového sportu. Nic nedostaly zadarmo a o každý výsledek musely tvrdě bojovat,“ řekla tisková mluvčí Olga Davidová.

Šumperk si v Bystřici vysloužil dvě speciální ocenění. První získaly trenérky kadetek a juniorek Karolína Davidová a Barbora Skoumalová za nejoriginálnější choreografii Folklór. Dle zajeté tradice uměl zaujmout i tým sestavený z rodičů, který si vysloužil nejvyšší bodové ohodnocení ze všech. Soutěž byla tentokrát organizována také v duchu MISS mažoretka, což mohla kvitovat další oceněná Amálie Kováčová.

„Pro některé naše svěřenkyně to byla premiérová soutěžní akce v životě. Teprve se musely otrkat, cvičit před početným obecenstvem totiž není úplně snadné. I tak to zmákly na jedničku a můžeme na ně být právem pyšní. Pevně věříme, že se jim bude dařit i během kvalifikačního kola v Prostějově, kde budou startovat nejen za sebe a své kolegyně v týmu, ale i za město Šumperk,“ prozradila Davidová.

MEDAILOVÉ VÝSLEDKY

ZLATO: Amálie Kováčová - sólo POM, Amálie Kováčová, Lilien Kašparová a Johanka Bauerová - trio POM, Děti – Minipom, Kadetky – Minipom, Děti - sestava POM, Kadetky A - sestava POM, Juniorky - sestava POM, Seniorky - sestava MIX, Rodičovský tým - sestava POM.

STŘÍBRO: Juniorky - sestava MIX, Seniorky - sestava POM, Kadetky – Minimix.

BRONZ: Kadetky B - sestava POM.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava