Nakročení jako hrom! Žlutomodří zaskočili podzimní šampióny

ŠUMPERK – Jen tak dál, pánové! Jak se zdá, fotbalisté Šumperka chtějí dát co nejrychleji zapomenout na tápání v podzimní části divize. Na úvod jarních odvet si vyšlápli na soupeře, který si vystřílel titul půlsezónních mistrů. Kozlovice v předchozím průběhu soutěže našly přemožitele pouze jednou a tak byly jasným favoritem.

Martin Antl se uvedl nejlepším možným způsobem. Na popravě favorita se podílel důležitou gólovou trefou. Foto: FK Šumperk

Když se před vypršením zahajovací půlhodiny opřel z voleje parádně do míče devatenáctiletý mladík Dominik Skopal, takřka 400 diváků v hledišti se těšilo na další vítězné oslavy kozlovického lídra. 

Jenže hosté se rozházet nenechali a ještě do přestávky vyrovnali. Jeden z týmových noviců Martin Antl vypustil na branku domácího celku přízemní ránu, kterou zastavila až děrovaná síť.

Žlutomodří se sice ve druhé půli museli bránit územní převaze sebevědomého protivníka, do větších příležitostí ale Hanáky nepouštěli. Sami dokázali potrestat zaváhání na straně Kozlovic. Staronová posila Miloš Šidlík předskočila chybujícího gólmana Obzinu, zahrála si o jeho svatyni „tyčkový biliár“ a překvapení bylo na světě. Úspěšné „došťouchnutí“ mělo punc tříbodového zásahu.

Šumperk získal cenný skalp Velkých Losin i Zábřeha

Šumperk při nelehkém putování z dolních tabulkových pater do klidnějších divizních vod udělal mílový krok k záchraně. Vedení klubu věří, se nejednalo o náhodu. Mužské áčko pod vedením trenérské dvojice Tököly – Merta prodělalo velmi dobrou zimní přípravu, v níž si dokonce vyšláplo na třetiligový Uničov. Na štítu Lineta a spol. skončili i okresní rivalové z Velkých Losin a Zábřeha.

Hlavní kouč Tököly může pracovat s početnějším a na papíře i kvalitnějším kádrem než jeho předchůdce Opravil. Při nepříjemné marodce byly omezené možnosti při skládání mužstva jedním z největších zádrhelů v první polovině rozehraného ročníku. Jednoduše nebylo kde brát a narůstající trápení na všech frontách tomu odpovídalo.

Ofenzivní produkci by měla zefektivnit už zmiňovaná dvojice Šidlík – Antl. Prvně jmenovaný se vrátil na místo činu po štacích ve třetí lize, kterou si vyzkoušel v Uničově a Kvítkovicích. Martin Antl si v minulosti zahrál za pražský Žižkov či olomouckou Sigmu.

Tököly může počítat i se službami Petra Nováčka, mladý středopolař se na Tyršův stadión přestěhoval z HFK Olomouc. K dispozici je mu také ukrajinský rychlík Yevhen Ostrovka, jenž ohlásil comeback po vleklých zdravotních potížích.

Všichni dohromady teď touží po jediném – potvrdil cenný skalp v domácím prostředí. Důležité nedělní střetnutí se Vsetínem bude mít na Tyršáku výkop s úderem třetí hodiny odpolední.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava