Černá sezóna pro šumperský hokej. Extraligoví dorostenci elitní soutěž neudrželi a padají stejně jako muži o ligu níž

ŠUMPERK – Jako by toho nebylo dost. Hokejový Šumperk zažil jednu z nejsmutnějších sezón v novodobé sportovní historii, a to nejen v mužské kategorii. Do sestupového útesu narazila i vlajková loď Mladých Draků.

I když Kryštof Seidenglanz patřil věkem stále ještě mezi dorostence, dokázal se prosazovat i v soutěži juniorů. Foto: Ronald Hansel

Dorostenecký výběr už nemá statut extraligového týmu. S definitivní platností o něj přišel v předposledním kole nadstavbové části. O naděje na záchranu jej nenávratně připravila nejtěsnější porážka v dalekém Litvínově, kde o konečném výsledku rozhodoval jediný gól. Ve druhé třetině se z něj radovali domácí Severočeši.

Šumperk vyhrál v normální hrací době pouze pětkrát a po skončení neúspěšné sezóny se s nejvyšší soutěží rozloučil společně s Havlíčkovým Brodem. Velká úleva naopak zavládla v Chomutově, Táboře a na nebi posetém pražskými Hvězdami.

Play-off uteklo o tři body

Na vytouženou metu nedobruslili ani junioři. I když se pod vedením trenéra dorostenců Radka Kučery, jenž u kormidla nahradil odvolaného Petra Rutara, částečně zvedli a zaznamenali několik zajímavých výsledků, prvoligové play-off jim uteklo o tři body. Nic na tom nezměnilo ani závěrečné cenné vítězství vydřené na půdě ostravské Poruby. Ta se do vyřazovacích bojů probila ze skupiny Východ po boku třetího Vsetína, druhé Techniky Brno a prvního Přerova. V západní divizi si vstupenky do další fáze zajistily České Budějovice, Slavia Praha, Chomutov a Havlíčkův Brod.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava