Slabý a nepřipravený? Ale kdeže! Pliska vylepšil tři rekordy a přispěl k bronzové pozici

HAVÍŘOV – Tomáš a Ladislav Pliskové soutěží nejen za mateřský Šumperk, ale zároveň jsou důležitou součástí spřáteleného Holešova. V barvách valašského klubu zasáhli do úvodní kola první ligy vzpěračských veteránů. A nevedli si špatně. Nemalým dílem přispěli ke třetímu místu.

Ladislav Pliska v Havířově přepisoval statistiky nejlepších výkonů. Foto: Tom

Starší ze šumperských borců Ladislav Pliska se v průběhu minulého roku potýkal se zdravotními komplikacemi, nicméně trénink v poslední době naznačoval, že je situace o něco lepší a výkony v nové sezóně by mohly být zajímavé. To se ostatně ukázalo už v trhu, kdy postupně dostal nad hlavu až 80 kilogramů. Dobrou aktuální formu pak dokázal prodat i ve druhé disciplíně havířovského klání, ve které rovněž nezklamal. Ačkoliv se podle vlastních slov cítil slabý a dostatečně nenachystaný, vylepšil ve své kategorii hned tři české rekordy včetně finálního součtu ve dvojboji. 

Jeho syn Tomáš měl oprávněné obavy z trhu. Mimo jiné se naplnily při třetím pokusu na 100 kg. Nedostatky v přípravě, a to hlavně po psychické stránce, zapříčinily, že se neodhodlal odlepit činku od země. I to se stává… Všechno si vynahradil při nadhozu, kde s nádechem většího sebevědomí servíroval chutnější sportovní kávu.

DOSAŽENÉ VÝKONY

LADISLAV PLISKA: trh 72 kg, 79 kg(x), 80 kg; nadhoz 101 kg, 106 kg, 108 kg(x); celkově 327 bodů (8. nejlepší výkon v soutěži).

TOMÁŠ PLISKA: trh 90 kg, 95 kg, 100 kg(x); nadhoz 120 kg, 125 kg, 130 kg; celkově 268 bodů.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava