Šumperský fotbal má nejlepšího mládežnického trenéra v republice! Velké bravo, pane Strnade

ŠUMPERK – Je důkazem toho, že se dá kvalitně pracovat i na podceňované periférii. Šumperský kouč Petr Strnad si vysloužil ocenění, kterého se během kariéry nedočká ani zdaleka každý. Na slavnostním galavečeru Našeho fotbalu byl vyhlášen nejlepším trenérem mládeže!

Mobil Petra Strnada zasypala lavina gratulací zasílaných ze všech stran. Na slavnostním večeru získal jednu z nejprestižnějších cen, která byla k mání.

Akce ve Společenském centru Trutnovska se pořádala už podvanácté a pro ceny si chodili nominovaní hráči a trenéři v kategoriích mládežnického, ženského a neprofesionálního fotbalu.  

„Mám z toho radost a dobrý pocit. Vidím v tom odměnu za to, co dělám a čemu se dlouhodobě věnuji. Každopádně to není jen moje zásluha, ale také vizitka celého klubu. Jdeme po správné cestě,“ prohlásil Strnad.

Nejde o náhodu. Pod jeho trenérskými křídly vyrostla řada talentů, kteří to dotáhli až do reprezentací a prvoligových velkoklubů. Úspěšný ročník 2007 vydriloval natolik, že se mohl měřit s republikovou špičkou. Ať už se jednalo o žákovskou ligu, prestižní McDonald Cup nebo neméně sledovaný Ondrášovka Cup. Přibylka a spol. sbírali vavříny na všech frontách a svými výkony budili oprávněný rozruch.

Fotbal musí děti bavit

Příkladně zapálený nadšenec přešel k mládeži po dlouhých letech strávených vedením mužských týmů. Jako správný patriot nevídaně pozvedl áčko milované Loučné, později působil i ve Velkých Losinách, Zábřehu či Šumperku. Všude kladl důraz na disciplínu a stoprocentní přístup.

Základní atributy, přes které u něj nejede vlak, vyžaduje dodnes. „Nejdůležitější je, aby to děti bavilo. Pro nás trenéry je největší odměnou, když se posouvají, získávají čím dál větší výkonnostní kvalitu a je na nich vidět gradující progres. Moje cíle jsou pořád stejné,“ ujišťuje kormidelník, jenž si nemůže vynachválit úzkou spolupráci se Základní školou na Sluneční ulici.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava