Trubte na poplach! Hokejisté padají ke dnu. „My chceme Draky,“ skandovali nespokojení fanoušci během minulého utkání

ŠUMPERK – Luxusní jedenáctibodový náskok na poslední místo znamenající na konci sezóny automatický sestup se rozplývá jako pára nad hrncem. Pokud hokejisté Šumperka vyjdou naprázdno i ze středečního utkání s mocně dotahujícími Pardubicemi a v rámci výsledkové krize zaznamenají sedmou porážku v řadě, propadnou se na nejčernější prvoligové dno.

Snaha Drakům nechybí. Jenže jim to hapruje na obou koncích kluziště. Vepředu jsou málo produktivní, vzadu často hoří jako papír. Foto: Věra Václavková/Draci Šumperk

Poslední vítězství? Hodně vousaté. V povánočním čase neuspěly na Tyršově stadiónu překvapivě nevýrazné Litoměřice. Od té doby jedna velká nula. Není divu, že nespokojenost fanoušků začíná narůstat. „My chceme Draky,“ skandoval kotel nejhlučnějších příznivců během sobotního duelu s Porubou. Parta kolem kapitána Žálčíka si v něm ani neškrtla a po bezkrevném vystoupení se do kabiny trousila jako smečka těžce spráskaných psů. Prohrát doma 1:6? To se netráví zrovna lehce… 

Drakům to nelepí

Svěřenci mladého kouče Majera na bodovém suchu být nemuseli. V první třetině jiného domácího střetnutí válcovali Frýdek-Místek. Jenže místo toho, aby vedli o tři nebo čtyři branky, si nechali dát vyrovnávací gól v oslabení. Za nerozhodného stavu 2:2 jim pak ve třetí části zlomil vaz přifilmovaný zákrok, který dvojice hlavních rozhodčích sežrala polskému herci i s navijákem.

V dalším kole nedokázali přetavit v lepší výsledek znatelnou střeleckou převahu. Kolín byl v důvěrně známém prostředí produktivnější a doklopýtal ke šťastnému triumfu. Že byl z mnoha pohledů nezasloužený? Na to se historie ptát nebude.

Drakům to v poslední době nelepí. Málokdy jsou kompletní, zdravotní neduhy nejrůznějšího typu jim berou sílu a energii. Jako by jim chyběla šťáva.

Končí sranda

Na každou gólovou trefu se nadřou daleko víc než jejich efektivnější protivníci. A když konečně skórují, vzápětí častokrát rychle inkasují. Po krátkém nádechu tak následuje rychlý ponor zpátky pod hladinu. Soupeřům nejednou stačí trestat nejrůznější přehmaty, které se na úrovni druhé nejvyšší soutěže jednoduše neakceptují. Zvláště prostřední perioda středomoravského derby proti Přerovu se rovnala až komickému zmaru, do nějž stylově zapadali oba brankáři. Byli děraví jako ementál. I když to nemají za kolegy operující v poli jednoduché, málokdy chytnou něco navíc.

Listopadový posun do míst, z nichž se dalo útočit na historický postup do play-off, vystřídalo mrazivé procitnutí. Šumperk od památného skalpu Zlína nastoupil do deseti zápasů. Vyhrál jediný. A zatímco Majerovy ovečky tápou, pardubické béčko s „extraligovými“ posilami Svobodou a Hruškou sbírají jeden bod za druhým. Jestli perníkářská pěchota uspěje i ve středeční vzájemné bitvě, vyšvihne se na třináctou pozici právě na úkor utrápeného konkurenta.

Trubte na poplach! Tohle už přestává být sranda…





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava