Welzlův kvadriatlon oslaví kulaté narozeniny, chystá se velká sportovní jízda

ZÁBŘEH – Běh, plavání, jízda na kolečkových bruslích, šlapání na horském kole. Kdo chce uspět v mezinárodním mistrovství republiky v kvadriatlonu, musí mít natrénováno a také pro strach uděláno.

Welzlův kvadriatlon v Zábřeze se chystá na oslavu kulatých narozenin, která by měla stát za to. Desátý ročník znovu láká netradiční formou, originalitou a nevšedností. Znovu si to rozdají profesionálové, rekreační sportovci i ryzí amatéři včetně dětí. A to už v sobotu 18. července.

Jako první se o půl jedenácté dopoledne pustí do atraktivního zápolení mládežníci. Postupně je čeká 50 metrů v bazénu, 250 metrů běhu přes překážky a 1400 metrů na bicyklech. Na pomyslné třešničce na dortu si pochutnají při závěrečném sjezdu na toboganu. 

Start v pravé poledne

Hlavní a štafetový závod odpálí pořadatelé v pravé poledne v plaveckém areálu. Přihlášení aktéři se rozhodně nudit nebudou. Nemine je tříkilometrový běh, plavání v nádrži Nemilka dlouhé 600 metrů, desetikilometrový bruslařský sešup Sázavským údolím, a nakonec usednou na svůj „bajk“, v jehož sedle okusí jedenáct kilometrů okořeněných sjezdy i výjezdy, kořeny i kameny. 

Zápolení štafetových seskupení proběhne na stejných tratích jako pro jednotlivce, akorát s tím rozdílem, že družstvo vybere pro každou disciplínu jednoho člena. Pravidla dovolují absolvovat soupeření týmů také ve dvou či třech závodnících podle uvážení. Nejlepší z nejlepších si odnesou finanční odměny v celkové výši 36500 korun.





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit