Zimní stadion v Šumperku není jen o hokeji. Zaplněné ochozy tleskaly Ledovému království v podání šikovných krasobruslařek

ŠUMPERK – Zimní stadion v Šumperku? To není jen hokej. Zaplněné ochozy Škoda arény se o tom mohly přesvědčit během přestávky prvoligového utkání mezi domácím mužstvem a prostějovskými Jestřáby, kdy se jim pod hlavičkou Mladých Draků představil oddíl krasobruslení.

Krasobruslení v Šumperku láká stále více zájemců - nejen dívky, ale také chlapce a dospělé. Foto: Rej

„Trénuje u nás devatenáct děvčat ve věkovém rozmezí od pěti do osmnácti let v různých výkonnostních úrovních, a to od začátečníků až po velmi pokročilé. Chodí k nám i tři malí hokejisté, kteří si osvojují techniku bruslení. Podle nejnovějšího trendu oddíl navštěvují také dospělí. S velkou chutí se učí základům krasobruslení,“ nechává nahlédnout pod pokličku jedna ze tří trenérek Jana Rybová.

Tréninkový proces rozložený do tří až pěti týdenních jednotek nesestává pouze z dřiny odvíjející se na ledě. Minimálně jednou týdně jej proloží baletní příprava na „suchu“.

Ledové království

Společnou choreografií s názvem Ledové království se veřejnosti na zimním stadionu prezentovaly Vendulka Válková, Julie Nikodýmová, Marie Reková, Ester Evjáková, Tereza Vysloužilová, Nela Křesinová, Kristýna Křesinová, Veronika Stejskalová, Anička Jurková, Kristýna Křížová, Zuzana Honsová, Sára Šoltésová, Elen Rybová, Valerie Matyášová, Michalka Krupičková a Emílie Nikodýmová.

„Rádi přivítáme každého sportovního nadšence, který má zájem o krasobruslení. Noví členové u nás mají otevřené dveře dokořán,“ ujišťuje Rybová.

BLIŽŠÍ INFORMACE ZDE.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava