Stejní vítězové jako před rokem, titul obhájili Vejmelka a Filipiová. Největší potlesk sklidil vozíčkář Ščambura

ŠUMPERK – Stává se z toho tradice, co zapouští do sportovní země čím dál pevnější kořeny. Jednou ročně se historickým centrem Šumperka proženou více než tři stovky závodníků všech věkových kategorií včetně dětí a mládežníků. Populární ŠumpeRUN si odkroutil čtvrté pokračování.

Nejbouřlivější odezvu ze strany diváků mělo snažení Dušana Ščambury. Foto: MAWA

V dospěláckých kategoriích se vydalo na trať dlouhou 3,33 km 164 jednotlivců a 25 štafetových týmů. V mužích zkompletoval úspěšnou obhajobu loňského prvenství Daniel Vejmelka, který dokončil třetí kolo v čase 32:27 a za traťovým rekordem z roku 2020 zaostal o pouhé čtyři sekundy. Se ztrátou šesti vteřin doběhl druhý Tomáš Křivohlávek. 

Vítězný hattrick Evy Filipiové 

Také ženské zápolení mělo stejnou královnu jako před dvanácti měsíci. Potřetí v řadě triumfovala Eva Filipiová (37:47). Stříbrný stupínek obsadila mladá atletka Iva Gieselová, bronz připadl Polce Dudkové.

Největší aplaus sklidil domácí bombarďák Dušan Ščambura. Desetikilometrový závod s téměř stometrovým převýšením, který se odvíjel převážně na kostkovém podkladu, zdolal jako jediný na invalidním vozíku.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava