Nejen medaile, ale i speciální ocenění. Soubor ze Šumperka koncertoval na světovém šampionátu

POLSKO - Taneční soubor KK - Dance Šumperk je neskutečný. Nejenže z mistrovství světa v mažoretkovém sportu přivezl cenné medaile, ale navíc si přivlastnil zvláštní diamantové ocenění. Skladba Klasic Pom v podání věkové kategorie Senior uchvátila porotu natolik, že ji odměnila maximální desítkou!

Obhájené tituly mistryně Evropy i další nové triumfy dokazují, že šumperské mažoretky se stále pohybují na špičkové úrovni. Foto: rej

Aby toho nebylo málo, šumperská výprava byla nejproduktivnější také v celkovém součtu, kterého dosáhla v sestavách s pompony. Ze všech zúčastněných týmů nasbírala nejvíce bodů.  

„Pro naše mažoretky jsou tyto skladby velmi náročné, protože se pokaždé skládají ze dvou vystoupení - z defilé a sestavy. Je vždy důležité je zvládnout na nejvyšší počet bodů, jelikož se sčítají. Rozdíly bývají velmi těsné, často rozhodují pouze setiny,“ odhalila tisková mluvčí KK - Dance Olga Davidová.

Šampionát odehrávající se v Polsku byl dobře organizovaný, zázemí v klimatizované hale pro mažoretky výborné. Parta ze Šumperka se mohla opřít o velkou podporu hlasitého fanklubu. Ten opět nezklamal a vytvářel bujarý kotel.

Mistrovství světa online?

„Jedinou nevýhodou celé akce byla nepřítomnost několika zahraničních výprav. K našemu překvapení dostaly možnost soutěžit online a takzvaně na dálku. Sledovat jsme je mohli pouze na televizních obrazovkách, což nám z mnoha pohledů nepřipadalo vůbec ideální,“ nezastírala Davidová.

„Nesmírně pyšní jsme na naše nové tváře. Za jedinou sezonu trénování dokázaly své kvality a získaly rovnou cenu nejvyšší. Přejeme jim, ať se jim u nás líbí a naplní se jejich sny o kvalitním mažoretkovém sportu, který bývá veřejností často podceňován a zesměšňován,“ řekla Olga Davidová.

„Obhájené tituly mistryně Evropy i další nové triumfy a vavříny dokazují, že se stále pohybujeme na špičkové úrovni. Děvčata umějí soutěžit s oběma náčiními, a to jak s hůlkou, tak s pomponem. Je to výsada jen několika souborů. Jsme skvělý tým a každý medaile se rovná obrovskému úspěchu. Proto chci poděkovat hlavně našim trenérkám Kateřině Křenkové, Karolíně Davidové, Barboře Skoumalové, Vendule Smrčkové a jejím asistentkám za pevné nervy, odhodlanost, a hlavně vytrvalost věřit, že zůstaneme v TOP výběru a udržíme si naši vynikající pověst mažoretek reprezentující krásné město Šumperk a celou Českou republiku. Jsme na to náležitě hrdí.“

ZÍSKANÁ OCENĚNÍ

Klasické sestavy a defilé: MISTRYNĚ EVROPY 2022

Kadetky Pom Indiáni - defilé mimozemšťani. Juniorky Pom Aladin - defilé strom života. Seniorky Pom Znamení zvěrokruhu - defilé námořníci.

Nejmenší účastnice

Baby kadetky - MISTRYNĚ EVROPY 2022 sestava BAT „Kuchařky“. Baby kadetky - MISTRYNĚ Evropy 2022 miniformace POM. Baby kadetky - I. MISTRYNĚ Evropy 2022 sestava POM "Mimozemšťani".

Kadetky:

1. místo kadetky trio POM. 1.místo kadetky miniformace POM. 3. místo juniorky duo POM. 3. místo juniorky miniformace POM.

Kategorie MIX:

Kadetky MIX „skřítci“, Juniorky MIX „Tarzan“, Seniorky MIX „Kráska a zvíře“ - MISTRYNĚ SVĚTA 2022.

Seniorky:

Miniformace POM - MISTRYNĚ SVĚTA 2022.

Jednotlivkyně:

Karolína Davidová II. VÍCEMISTRYNĚ Evropy 2022 pom senior. Vendula Smrčková I. VÍCEMISTRYNĚ SVĚTA 2022 duo twirl free par seniorky krásné 8. místo v kategorii Solo BAT.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava