Přes mistrovství Evropy na světový šampionát! Zábřežská Klára Peterková si zazávodí s absolutní gymnastickou elitou

MNICHOV – Po velmi vydařené jarní sezóně a zisku titulu mistryně republiky ve víceboji v elitní ženské kategorii udělala další krok do velkého světa sportovní gymnastiky. Zábřežská Klára Peterková se v Mnichově zapojila do multisportovního evropského šampionátu.

Klára Peterková pojede na mistrovství světa! Foto: Tomáš Kříž

V bavorské metropoli se jedenáct dní soupeřilo v devíti sportech. České gymnastky čelily konkurenci 27 družstev a jejich cíl byl jasný. Skončit do třináctého místa a dostat se na nadcházející mistrovství světa v Liverpoolu.

Bylo to napínavé drama. Nakonec rozhodovalo až poslední nářadí. Češkám se na bradlech moc nedařilo, a tak se jejich naděje na týmový úspěch rozplynuly. S nemalým nádech smůly obsadily první pozici pod čárou vyvolených, na šťastnější Švédky jim chybělo 1,233 bodu.

Aneta a Klára slaví postup!

Ve hře ovšem zůstávala kvalifikace jednotlivkyň. Po redukci výsledku pořadí se mohly radovat maximálně dvě závodnice ze státu, které nepostoupily se svou reprezentací.

Pro nejmladší členku českého výběru Kláru Peterkovou to byla premiéra na podobně významné sportovní akci. Přesto si vedla skvěle. Zajistila si 41. příčku a svým bodovým ziskem dokázala konkurovat zkušené Anetě Holasové. Obě mohly slavit! Na přelomu října a listopadu je v Anglii čeká start mezi světovou elitou.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava