Rozviklaná židle Zdeňka Opravila přišla o poslední nohu. Novým trenérem fotbalového Šumperka je kouč ze Sigmy Olomouc

ŠUMPERK – Trenérská židle Zdeňka Opravila postupně přicházela o jednu nohu za druhou, až se sesypala k zemi jako podťatá. Už totiž neměla na čem stát. Fotbalisté Šumperka si po ostudné domácí porážce s HFK Olomouc sáhli na úplné divizní dno. Bídu vystřídala ještě větší bída.

Pavel Tököly odvedl u mládežnických týmů Olomouce velmi dobrou práci. Výsledky tomu odpovídaly. Foto: SK Sigma

Pět zápasů, žádný získaný bod, jediný vstřelený gól, čtrnáct inkasovaných branek, poslední místo v průběžném pořadí. Není divu, že to nezůstalo bez odezvy. Kreizl a spol. se ve středu večer dozvěděli zprávu, která se po tragickém vstupu do sezóny všeobecně očekávala. Opravilova mise u týmu předčasně vypršela. 

„Trenér je zodpovědný za výkony mužstva a stačí se podívat na tabulku. Samozřejmě to není jednoduchý proces a nikde není napsáno, že příchod nového kouče představuje záruku zlepšení. Ke změně jsme ale sáhnout museli,“ okomentoval škatulata na postu hlavního lodivoda klubový funkcionář Vladimír Dostál.

Sázka na neokoukanou tvář odjinud

Povadlému mančaftu bylo včera večer představeno jméno nového kormidelníka. Stal se jím Pavel Tököly. „Původně jsme chtěli, aby to vzal některý z našich trenérů. Nakonec to ale nedopadlo. Proto jsme se rozhodli angažovat novou a neokoukanou tvář odjinud. Pavel skončil v létě u dorostu Sigmy Olomouc a spousta našich kluků mu prošla pod rukama. Ze všech možných variant nám právě tato připadala nejrozumnější,“ řekl Dostál.

„Společně se ještě budeme snažit mužstvo doplnit, okysličit a zkvalitnit. Situace s hráči je ovšem všeobecně špatná. Cílem je nahrát co možná nejvíc podzimních bodů, v zimní přestávce to vyhodnotit, případně doplnit a divizi zachránit,“ dodal dlouhodobý šumperský „bafuňář“. „Snad to pomůže. Dostali jsme se do situace, kdy to z našeho pohledu může být jen těžko horší…“



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava