FOTO: Špalek a dort zůstaly doma! Šumperského Valibuka vyhrál Tomáš Pliska

ŠUMPERK – Šumperský Valibuk je výjimečný. Nevšední sportovní soutěž provází nejen báječná atmosféra, ale hlavně jej tvoří disciplíny s nádechem jedinečnosti. Navíc se zápolí o obzvlášť zajímavé ceny. Jinak tomu nebylo ani letos, kdy si oddíl vzpírání znovu vybral za místo dění domovský Tyršův stadión. Jen musel kvůli počasí improvizovat. Podívejte se na fotky.

Pořadatelé připravili pro siláky novou výzvu. Nepovinnou a zvlášť hodnocenou disciplínu tah auta. Foto: red

„Letošní ročník jsme chystali dlouho dopředu. Opět jsme počítali s tím, že závod bude probíhat pod širým nebem. Ráno nás naplňovalo optimismem. Ale jakmile bylo všechno nachystáno, začalo pršet a bohužel lilo čím dál vydatněji,“ posteskl si za pořádající partu Tomáš Pliska. 

Šumperský Valibuk sestával jako obvykle ze tří kol. K hodu kettlebellem, dřepu a přemístění činky na ramena nově přibyla nepovinná a zvlášť hodnocená disciplína - tah auta. V závislosti na umístění šlo získat až 50 bodů, finální součet pak určil pořadí ve vypsaných věkových skupinách.

Dort zbyl pro všechny

O tom, komu připadne klasický špalek a k němu příslušející obrovský dort stejného vzezření, rozhodlo podle tradice soupeření v namotávání zavěšeného závaží. Týkalo se vítězů jednotlivých kategorií. Po pár vteřinách bylo o všem jasno. Pátý skončil Ščuglík (do 18 let), čtvrtý Kryslík (muži), třetí Švecová (ženy), druhý Trbušek (do 15 let) a vítězem se stal veterán Pliska. „Protože byl dort opravdu veliký, rozhodl jsem se podělit s ostatními soutěžícími a diváky. I tak mi zbyl na doma ještě pořádný kus,“ pousmál se zasloužený šampión Tomáš Pliska.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava