Slavný cyklistický závod odstartuje v Šumperku

ŠUMPERK – Poslední etapa prestižního cyklistického závodu Sazka Tour odstartuje v neděli 7. srpna v jedenáct hodin na náměstí Míru v Šumperku. O den dříve budou amatérští cyklisté soutěžit o nejrychlejší dojezd na Dlouhé stráně.

Poslední etapa závodu povede ze Šumperka do Šternberka, ale oklikou – jezdci projedou například Hanušovicemi a Červenohorským sedlem. Foto: red

„Chtěli jsme dát příležitost amatérským cyklistům, aby si vyzkoušeli, jak to do kopce bolí. Okusí prudké stoupání, budou se moci porovnat sami mezi sebou či s nejlepšími závodníky hlavního pelotonu,“ uvedl Leopold König, ředitel Sazka Tour. Celková dotace závodu pro amatéry je 30 tisíc korun, vítězové obou hlavních kategorií inkasují 10 tisíc.  

Den po amatérech vyjede na trasu 22 profesionálních týmů

Sazka Tour se jede v pěti krajích, v našem od 4. do 7. srpna. Letos startuje dvaadvacet nejlepších sedmičlenných světových a českých profesionálních cyklistických týmů. Poslední nedělní etapa vede ze Šumperka do Šternberka, ale oklikou – jezdci projedou například Hanušovicemi a Červenohorským sedlem.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit