Famózní Janošíková! Za velkou louží přepisovala sportovní historii

ALABAMA – Znovu se přepisovala sportovní historie. Český orientační běh má premiérovou stříbrnou medaili ze Světových her. Ve Spojených státech se o ni postarala Tereza Janošíková ze Severky Šumperk!

Tereza Janošíková dělá šumperské Severce skvělou reklamu. Foto: FB

Opora a stálice ženské reprezentace excelovala v úvodním sprintu. V americkém Birminghamu ležícím ve státě Alabama se odehrával za velkého tepla na velmi rychlých, ale zajímavých tratích s volbami postupů. Janošíková si počínala skvěle, v cíli byla o tři vteřiny dříve než bronzová Švýcarka Roosová a zaznamenala dosud největší „orienťácký“ úspěch na World Games. 

Do poslední chvíle bojovala i na krátké trati. Po dobrém začátku ve třetině trasy chybovala a propadla se až do druhé desítky na patnácté místo. Zpátky do elitní společnosti ji katapultoval povedený finiš. Nakonec skončila devátá. 

Bramborová štafeta

Závodnice ze šumperské Severky nescházela ani v závěrečných sprintových štafetách. Ve spolupráci s Denisou Kosovou, Tomášem Křivdou a oddílovým kolegou Vojtěchem Králem přispěla nemalým dílem k „bramborovému“ výsledku. Na posledním úseku se seběhla s finišmankou Polskou a ve vzájemném souboji si to s pomocí nečekaného kolapsu utrápené Švédky rozdaly o čtvrtou příčku.      







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava