Sportovní spolek ze Šumperka jede na mistrovství světa! Senzační úspěch doprovázely slzy štěstí

ŠUMPERK – Udělaly další mílový krok v cestě na výsluní. Sportovní mažoretky z KK-Dance si zajistily místa na mistrovství světa v Opoli. Vítězství hned v několika kategoriích překvapilo nejen fanoušky a rodiče, ale i přítomné diváky nešetřící silným aplausem.

Neuvěřitelná bilance. Šumperské mažoretky získaly za 29 vystoupení 29 medailí! Foto: rej

Z letošního republikového šampionátu pod asociací IMC vytěžily 22 zlatých a 7 stříbrných příček. S ohledem na to, že v Dubňanech ukázaly 29 vystoupení, je to obdivuhodná bilance. Spolek dokázal, že jejich trenérky to s dětmi umí a snaží se je naučit to nejlepší. Samotná kvalita předvedených výkonů jim pak dává možnost vyhrávat a kvalifikovat se i na mezinárodní soutěže. Jejich taneční sestavy přitom nejsou vůbec jednoduché. Provází je náročnost na prvky s náčiním a časté gymnastické vsuvky. Důraz se klade také na nezbytnou pohybovou vyspělost a úroveň.  

Trenérky se postaraly o seznaci

O senzaci se postaraly i šumperské trenérky, které samy soutěžily. Karolína Davidová v sólo formaci pompon a Vendula Smrčková se dvěma hůlkami si zajistily titul mistryně republiky. Bára Skoumalová zaostala pouze o jedno místo zpět v sólo formaci pompon. Zahanbit se nenechaly ani asistentky Stropková, Smrčková, Chaloupková a Roučová, které posbíraly další cenné kovy. 

Největší porcí elánu tradičně oplývaly nejmenší mažoretky. Některé svůj triumf oslavily slzičkami štěstí, jiné útěkem za rodiči, jiné cinkotem medailí na krku. „Věříme, že jim elán zůstane i po letní pauze. Na konci prázdnin začnou s přípravou před mistrovstvím světa, která bude opět náročná jako každý rok,“ prozradila tisková mluvčí KK-Dance Olga Davidová.







INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit