V Bludově oslavují fotbalové šampióny. Nový Malín padá. Libina jako jediná nastřílela přes sto gólů. Vikýřovice děravé jako ementál

BLUDOV – Sklidili úrodu, kterou zaseli před několika lety. Nejednalo se o žádnou rychlokvašku ani nákup hotových produktů za nemalé peníze a s ním spojené chlubení cizím peřím. Představitelé fotbalového Bludova se za pomoci trenérů a hráčů vydali po cestě, kterou by měl jít každý okresní klub.

Bludovští fotbalisté těsně poté, co zpečetili postup do I. A třídy. Foto: FCB

Sázka na odchovance se postupem času měnila v čím dál častější bingo a trefy do černého. Minulý víkend vyvrcholila oslavami šampióna, jenž vytasil hlavní trumfy v předposledním kole. Skalp Libiny ve vzájemném souboji „kdo s koho“ katapultoval svěřence trenéra Kohouta do čela průběžného pořadí, což bylo přesně to, po čem toužili jako malé děti po vysněných vánočních dárcích. 

Kdysi ambiciózní Malín spadl

Že bývá závěrečný krok nejtěžší? S tím na bludovské fotbalisty nechoďte. Vyhlížený postup do I. A třídy potvrdili demoličním vítězstvím 7:0 nad Novým Malínem. 

Historie se tentokrát neopakovala. Naopak se přepisovala. Goliáš vyprovodil utrápeného Davida o patro níž potupným způsobem. Zatímco v Bludově zavládla velká radost, na malínské straně velký smutek. Hazardéři reprezentující takřka čtyřtisícovou obci, která leží nedaleko Šumperka, chodili se džbánem pro vodu natolik nerozvážně, až se ucho utrhlo. Kdysi ambiciózní oddíl se musí smířit s pádem do okresního přeboru. A to bude pro moderně zrekonstruovaný stadión poněkud málo, nemyslíte?

Jindřichov svádí boj s časem 

Problémy provázely i další okresní zástupce v I. B třídě. Jindřichov svádí nepříjemný boj s věkem hlavních opor. Čas zastavit nedokáže a hrobníkovi z lopaty utíká stále složitěji. Tentokráte to vyšlo o prsa, ale co bude dál? 

Na kahánku měly také Vikýřovice. Horská dráha v jejich podání přiváděla nejvěrnější fanoušky do hrozivých stavů, až se jim kolikrát navalovalo. Dostat 107 branek v šestadvaceti zápasech? To mluví samo za sebe. Že to neskončilo smradlavou opicí s nezastavitelným zvracením? Pomyslný opilec se z nekončící kocoviny probudil za minutu dvanáct a hrozbu krvavého pádu odvrátil povedeným finišem.

Štíty na stupních vítězů

Do klidných soutěžních vod dopádlovali skokani z Rudy a Sudkova. Na rozdíl od Zvole a losinského béčka žádné harakiri nepřipustili a užili si povedenou sezónu bez vážnějších kotrmelců. Stejně jako Štíty, které se dokonce prokousaly až na stupně vítězů. 

Titul vicemistrů připadl Libině. Ačkoliv se ofenzivně laděné mužstvo dokázalo jako jediné přehoupnout přes stogólovou hranici, v napínavých dostizích se muselo sklonit přes svým největším soupeřem. Jistojistě to zamrzelo. Čiklové a spol. se ale nemají za co stydět. I v tomto případě platí, že mravenčí piplání vlastních odchovanců od mládežnických kategorií a upřednostňování kmenových hráčů v mužském áčku přináší ovoce, které většinou chutná hodně šťavnatě.    




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit