Kuželkářka Hana Wiedermannová nechala promluvit „kouzelnou pušku“. Vystřílela si titul vicemistryně světa!

ESTONSKO – Hana Wiedermannová dobře ví, jak hozenou koulí trefit vytýčený cíl. Na největším vrcholu letošní kuželkářské sezóny nechala promluvit svoji „kouzelnou pušku“ natolik výrazně, že si vystřílela titul vicemistryně světa!

Nejlepší kuželkářky světa se letos sjely do Estonska. Ilustrační foto: Martina Janyšková

Jeden z nejblyštivějších diamantů vybroušených na zábřežském stadiónu se stal velkou ozdobou oblíbeného sprintu. Wiedermannová po dvou napínavých dramatech v předchozích velmi těsných soubojích postoupila až do finále, které se kvůli poruše na dráze číslo 2 hrálo nezvykle v pozdních večerních hodinách. 

Zlato zůstalo v Estonsku

Bitva o zlato měla překvapivou domácí vítězku. Diváky hojně oslavovaná Heret Otsová zajistila pro pobaltskou zemi vůbec první medaili ze světového šampionátu. 

Šumperská kuželkářka Nikola Tatoušková se do nejočekávanějších duelů o nejcennější kovy neproházela. Sprintová disciplína pro ni skončila poté, co nestačila na Patricii Bizjakovou. 

V singlech nenavázala na velmi dobrý osmifinálový výkon (638) a skalp Slovinky Evy Sajkové byl jejím posledním ukořistěným na estonském území. Boglarce Hariové podlehla těsně o pouhých osm kuželek.

Maďarka Hariová vystavila stopku také Wiedermannové. O kolo dříve ji v hodnotném střetnutí přetlačila v poměru 3:1.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava