Dietos projeli šlágr neporažených týmů. Po první prohře je čeká zápas o všechno

ŠUMPERK – Bude to kdo z koho. Šumperští Dietos nevyužili možnosti zajistit si přímý posun do finále třetí ligy amerického fotbalu a po první porážce v sezóně jim nezbývá nic jiného, než v závěrečném střetnutí základní části podruhé odrazit nápor zlínských Golemů. Bitva vypukne v sobotu 18. června.

Budou se šumperští Dietos smát i po posledním střetnutí základní části? Foto: red

Všechno mohlo být jinak, kdyby připravili o neporazitelnost soupeře z Bělé pod Bezdězem. Ve šlágru kola ale k tomu měli pořádně daleko. Sebevědomí Raiders jim nepovolili ani jednou skórovat a sami zaznamenali čtyři touchdowny. Konečné skóre: 35:0!

Pro natěžené Dietos to byla hodně studená sprcha. Do té doby se vezli na vítězné vlně, která jim dělala společnost i po dvou premiérových venkovních konfrontacích v probíhajícím ročníku. Už zmiňovaný Zlín porazili 27:19. „Protože nás během utkání srážela zranění v obraně, musím před hráči smeknout, že i v takovém složení nedovolili domácímu útoku větší bodový rozlet,“ konstatoval po úspěšné valašské misi trenér Šumperka Jan Kolařík.

Rozhodně odveta s Golemy

Klubové ikoně nepokazila náladu ani výprava do Hradce Králové. Hosté nepřipustili vážnější komplikace a svoji dominanci proměnili v přesvědčivou triumf 35:7. „Tradičně nám nevyšel začátek. Naštěstí se nám podařilo relativně rychle srovnat a přidat další body,“ oddechl si hrající kouč. 

Odveta s Golemy přijde na řadu 18. června a nepůjde v ní o nic menšího než o postup do „zlatého finále“. Na Tyršově stadiónu všechno vypukne jednu hodinu po poledni. 

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ

1. Bělá Raiders 5 výher – 0 porážek

2. Šumperk Dietos 4-1

3. Zlín Golems 3-2

4. Jičín Hurricanes 2-3

5. Hradec Králové Dragons 1-4

6. Tábor Foxes 0-5





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit