Sestry pojedou na olympiádu! Kvalifikační klání vyšlo Machytkovým báječně

PROSTĚJOV – Bavíme se o největší sportovní akci svého druhu. Samozřejmostí je olympijský oheň, olympijská vesnička, slavnostní ceremoniály u předávání medailí, soutěžní maskot. Přeloženo do jednoduché češtiny: rozhodně je o co stát! Desátému ročníku letní olympiády dětí a mládeže předcházelo nezbytné oddělovací síto v podobě nominačních závodů.

Šumperské gymnastky se popraly o možnost startovat na letní olympiádě dětí a mládeže. FOTO: GKŠ

O účast ve čtyřčlenném družstvu, které bude reprezentovat Olomoucký kraj, bojovalo i šest gymnastek z GK Šumperk. Sice patřily k těm mladším, ale výkonností se srovnatelnou úrovní. 

Sestry Machytkovy nepodcenily přípravu a sklidily zasloužené „medailové“ ovoce. Lenka kvalifikační klání vyhrála, Jitka skončila třetí.

Naděje umírá poslední

Žhavou kandidátkou na možný postup byla i Michaela Janků. I když se nevyvarovala několika pádů, naděje umírá poslední. Tím, že obsadila pátou příčku, se sama dosadila do role čekající náhradnice. 

Nejmladší Markéta Hermannová stanula na sedmé pozici. Na kladině dokonce získala třetí nejvyšší známku, na prostných pak čtvrté nejlepší hodnocení. 

V Prostějově nechyběla ani další sourozenecká dvojice. Marie Paraska s lehčí obtížností sestav zaujala osmé místo, její sestra Anna byla jedenáctá.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava