Mladí siláci se šance nezalekli. V rozbouřeném moři kruh nepotřebovali, dokráčeli ke druhému místu

LITOVEL, PŘÍBOR – Protože termín čtrnáctého ročníku tradiční soutěže s názvem Silácká Litovel dělil od dalšího pokračování oficiální týmové soutěže jen týden, přednost dostalo ligové soupeření. Vzpěračský oddíl ze Šumperka nechtěl riskovat, a tak vyslal na Hanou dravé mládí. Hlavně tím chtěl zamezit případnému zranění některé z opor.

Dvojice Pavel Ščučka – Ondřej Dobrovolný v Litovli mile překvapila. Foto: ToP

SILÁCKÁ LITOVEL

Letošní odkaz věnovaný legendárnímu Gustavu Frištenskému byl velkou zkouškou pro Pavla Ščučku a Ondřeje Dobrovolného. „V jejich neprospěch hrál nejen věk, oba měli nedávno teprve patnáct let, ale i menší tréninkové zkušenosti. Proto si nedělali velké naděje. Do soutěže šli každopádně s tím, že všechno odmakají naplno. A to také splnili,“ těšilo trenéra Tomáše Plisku.

Zápolilo se v šesti disciplínách. Na programu bylo přehazování medicinbalu přes síť, přenášení břemen, skok do dálky, benchpress, shyby a nadhoz na čas. Šumperská dvojice mile překvapila a v součtu všech dosažených výkonů a zapsaných čísel si společnými silami řekla o nečekaný stříbrný úspěch.

TŘETÍ LIGA

Druhé kolo hostil Příbor a šumperská výprava odcestovala na sever Moravy ve složení Vykoukal, Pik, Jílek, Dobrovolný, Maks, Pliska. V konkurenci padesáti vzpěračů zopakovali výsledek z první rundy a znovu se usadili na šesté pozici. Stejná příčka jim patří také v průběžném pořadí. Jak si vedli jednotliví zástupci? 

PAVEL VYKOUKAL: trh 102 kg, nadhoz 133 kg, 248 bodů.

TOMÁŠ PLISKA: trh 96 kg, nadhoz 120 kg, 239 bodů.

JAN JÍLEK: trh 79 kg, nadhoz 103 kg, 224 bodů.

MATYÁŠ PIK: trh 80 kg, nadhoz 95 kg, 191 bodů.

DAVID MAKS: trh 55 kg, nadhoz 75 kg, 185 bodů. 

ONDŘEJ DOBROVOLNÝ: trh 54 kg, nadhoz 69 kg, 167 bodů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava