Hola, hola, mistrovství Evropy volá! Taneční soubor ze Šumperka může počítat s cestou do Polska

ŠUMPERK - Taneční soubor KK-Dance zářil na kvalifikační soutěži v Bystřici pod Hostýnem. Na konto si připsal nejen další medailové úspěchy, ale hlavně 27 startů ze stejného počtu sestav, s nimiž bude reprezentovat město Šumperk. Kde? Na letošním mistrovství Evropy v mažoretkovém sportu, které se odehraje ve druhém prázdninovém měsíci v nedalekém Polsku.

Šumperská děvčata získala celkem 26 medailí. Foto: FB

Celou soutěž mělo na povel zejména trio Karolína Davidová, Barbora Skoumalová, Vendula Smrčková. Hlavní „koučka“ tentokrát zasedla do čestné poroty, kde se od ní automaticky očekávala objektivita a spravedlnost.

Medailové žně

„Dle bodových odstupů a celkové prezentaci bylo evidentně vidět, že se náš soubor díky poctivé práci trenérek a šikovnosti všech mažoretek stále pohybuje na špici. Například v kategorii kadetek byl zmiňovaný rozdíl až osm bodů. Dohromady jsme posbírali 21 zlatých, 4 stříbrné a 1 bronzovou medaili. A také postupové 11. místo v sólo senior pom pom,“ bilancovala s úsměvem na tváří tisková mluvčí KK-Dance Olga Davidová.

Konkurence oslabila

„Velkou oporou všem děvčatům byl mažoretkový a rodičovský tým, který nešel přehlédnout ani přeslechnout. Předvedené sestavy se evidentně líbily, čemuž odpovídal velký aplaus obecenstva. Na soutěžích je bohužel vidět, že zásluhou covidové pauzy některým souborům výrazně ubyl počet mažoretek a tím i konkurence pro naše barvy. Momentálně máme 100 členů, a to i díky silnému maminkovskému seskupení,“ připomněla Davidová.






INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit