Dietos doma znovu nadělovali, Liškám uštědřili debakl. Druhou výhru podpořili rekordem

ŠUMPERK – Dietos dál nadělují! Druhé domácí utkání a s ním druhá více než třicetibodová nadílka, kterou obdarovali svého soupeře. Po Jičínu dostal naloženo i Tábor. Lišky z jihu Čech se zničeně trousily domů po debaklu 0:38.

Šumperští Dietos proměnili obranu Foxes v děravý ementál. Foto: FB

Třetiligovému týmu amerického fotbalu ze Šumperka to ladilo směrem dopředu i dozadu. Defenzivní vozba si dokonce připsala klubový rekord v podobě sedmi zachycených přihrávek, tzv. interception. 

Své si pro příchozí diváky nachystal také útok, který pod vedením hrajícího kouče Kolaříka od začátku střetnutí nacházel v obraně Foxes menší či větší díry a častokrát ji měnil ve sportovní ementál. Ten podle očekávání šmakoval pouze jedné straně.  

„Předzápasový plán jsme museli zahodit hned s první akcí. Tábor totiž přijel s úplně jinou taktikou, než jsme čekali. Naštěstí nás to nerozházelo a vstup do utkání se nám povedl,“ řekl hlavní trenér domácího mužstva Jan Kolařík. 

Rozhodla poslední čtvrtina

„Poločasové skóre mohlo svádět k domnění, že všechno bylo růžové. Samotní hráči jsou mi svědky, že jsem byl po dlouhé době hodně rozezlen z toho, co jsme předváděli. Za klíčový okamžik považuji moment z kraje čtvrté čtvrtiny, kdy Foxes dokázali po naší nekoncentrovanosti skórovat, ale díky faulu nebyl jejich touchdown uznán. Následně se spustila naše bodová lavina,“ vrátil se do víru dění Kolařík.

„Ještě je zapotřebí zapracovat na efektivitě v útoku. V největší míře nás trápila na posledních dvaceti yardech. Nebyli jsme schopni proměňovat výhodné pozice, které nám obrana připravila. Musím před ní smeknout, zaslouží velké uznání. I přes značné absence se s nastalou situací vyrovnala nadmíru dobře.“   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava