Útok na medailové příčky dopadl na úrodnou půdu, Hermannová je zlatá

ŠUMPERK – Cíl byl jasný. Zúročit tvrdou dřinu podstupovanou v tělocvičně na Sluneční ulici a zaútočit na co nejlepší umístění. Sportovní reprezentantky GK Šumperk měly před sebou hned dvě velké výzvy.

Šumperská děvčata úspěšně reprezentovala v Praze a Ostravě. Foto: gkš

Memoriál Evy Bosákové v Praze se řadí mezi prestižní akce, které pravidelně lákají gymnastickou špičku. Trenérka Silvie Urbanová se za výkony svých svěřenkyň nemusela stydět. I přes přísné oko rozhodčích se žákyni Markétě Hermannové povedlo získat zlatou medaili. V kategorii Eviček (ročník 2012 a mladší) se nejvíce dařilo Ivaně Svobodové, která si odvezla sedmé místo. Klaudie Dulíková byla osmá, Patricie Petrová devátá, Adéla Jurásková čtrnáctá a Lucie Paraska patnáctá. 

Dvojčatům se dařilo

Mezi juniorkami hodlala zaujmout šumperská dvojčata Jitka a Lenka Machytkovy. Ačkoliv se první jmenovaná sportovkyně potýkala se zdravotními problémy, vybojovala velmi dobrou pátou příčku. Její sestra skončila o dvě pozice za ní sedmá.

Na závěr závodu organizátoři zařadili soutěž o horské kolo, o nějž se mohlo ucházet deset nejlepších gymnastek na kladině. Šumperk měl své zastoupení v podání Markéty Hermannové a Lenky Machytkové. Ani jedna si atraktivní cenu neodvezla. Kvalitnější sestavu „zajela“ druhá jmenovaná, jejíž dosažené známky byly sedmé nejvyšší. Hermannová si naopak pohoršila. Obě získaly cenné zkušenosti a možnost poměřit síly se staršími a zkušenějšími závodnicemi. 

Bronzová radost v Ostravě

Tým kolem koučky Jany Žandové zamířil do Ostravy, kde si vyzkoušel náročný program povinných sestav. Děvčata si po dlouhé době zazávodila na všech čtyřech nářadích. I když všechno nevyšlo podle představ, mohly se Terezie Paraska a Viktorie Peduzzi radovat z bronzového umístění. Adéla Jurásková po nezdaru na přeskoku, ale jako nejlepší na kladině stanula na pátém místě a Ester Evjáková byla sedmá. Milým překvapením bylo vystoupení mladičké Terezy Štěpánkové, která trénuje teprve od září. Na severu Moravy se dokázala vměstnat do elitní pětice.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava