Draci se soutěžních obrů nebojí. Na zteč je ženou třetí nejvyšší návštěvy v první lize!

ŠUMPERK – Během reprezentační přestávky se vyhřívali na sedmém místě tabulky. Pouhé dva body za elitní šesticí, která si zajistí přímý postup do čtvrtfinále vyřazovacího play-off. Hokejisté Šumperka se prvoligových obrů nebojí, a to na žádné frontě.

Aktuálně nejgólovější kanonýr Chance ligy? Šumperský střelec Lukáš Žálčík! Foto: Hokej.cz

Plodná ofenzíva

Velké zásluhy na tom má Lukáš Žalčík. Letní navrátilec z Prostějova je s devatenácti brankami nejlepším střelcem celé soutěže. Přes hranici deseti gólů se přehoupli ještě dva pilní Draci, a sice Petr Kratochvíl (14) a Tomáš Vildumetz (11). Parta kolem kapitána Denise Kindla dává v průměru přes 3,66 branky na zápas, což je čtvrtá nejlepší číselná hodnota v konkurenci všech týmů. 

Výborný brankář

Byla to trefa do černého. Angažování mladého gólmana se šumperskému managementu vyplácí. Přestože to z extraligové Olomouce hostující Vojtěch Mokry nemá za ofenzivně laděným mužstvem mnohdy snadné, s úspěšností zákroků 91,59 procent se drží na lichotivém třetím místem.

Podpora publika

Svěřencům hlavního kouče Martina Janečka se daří doma i venku. Na rozdíl od minulé sezóny jsou schopni potrápit kohokoliv včetně největších favoritů. Ve Škoda aréně se můžou spolehnout na bouřlivou a věrnou podporu hlučných příznivců, Šumperk má v probíhajícím ročníku třetí nejvyšší návštěvy v první lize. V průměru chodí fandit mladé partě s řadou odchovanců v sestavě 972 diváků. Lépe je na tom pouze Prostějov (983) a v tomto ohledu bezkonkurenční Vsetín (1934).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava