Vyšlo to! Spanilá jízda vyvrcholila dvojnásobným postupem na republikový šampionát

PROSTĚJOV, ŠUMPERK – Krajský přebor měl pro sportovní gymnastky ze druhé ligy speciální důležitost. Dva nejlepší celky se mohly těšit z vytouženého bonusu v podobě přímého postupu na týmové mistrovství ČR. Šumperský Gymnastický klub reprezentovala v Prostějově dvě čtyřčlenná družstva.

Áčko se představilo ve složení Jitka a Lenka Machytkovy, Michaela Janků a Sabina Žandová. Druhé kvarteto vytvořily Barbora Grežová, Anna a Marie Paraska a mladičká Markéta Hermannová. 

Děvčata předvedla vyrovnané výkony, ale opět většinu z nich zradila kladina. Deseticentimetrová lávka jim v poslední době moc nepřeje. „Malá či větší zakolísání je připravují o důležité body v konečném součtu,“ posteskly si trenérky. Hermannová s Grežovou měly na ošidném nářadí druhou nejvyšší známku obtížnosti a ostatní kolegyně byly hned v závěsu. Některé ovšem postihl pád. 

Divoká karta pro šumperská děvčata

Bradla naopak klapla na výbornou. Úspěšným nářadím byla i prostná. „Byla nádhera vidět náročné akrobatické řady doplněné gymnastickými skoky s rozsahem,“ nešetřili pochvalnými ohlasy spokojení fanoušci. 

Atmosféru mistroství republiky měl za normálních okolností ochutnat jen A tým Šumperka. S těsným odstupem za Prostějovem skončil druhý. Béčko bylo třetí. Splnilo však požadovaný bodový limit, a tak trenérka Silvie Urbanová požádala o divokou kartu. A ono to vyšlo! Do Ostravy se tak vydají obě šumperská družstva, aby se pokusila zvítězit a postoupit do první Ligy. Nejúspěšnějšími klubovými jednotlivkyněmi ve čtyřboji se staly druhá Jitka Machytková a třetí Michaela Janků.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava