Dvě „blechy“ za sebou? Pro šumperské gymnastky žádný problém! Roztleskaly diváky v Pardubicích

ŠUMPERK, PARDUBICE - Důležitý závod odehrávající se v příjemné atmosféře a sloužící jako prověrka před krajským přeborem s postupem na mistrovství republiky družstev. Základní rámec Memoriálu Blanky a Verunky Horákové se nemění a je lákadlem pro gymnastky z celé republiky. Konkurenci letošního ročníku pomáhala výraznou měrou spoluvytvářet patnáctičlenná skupina ze Šumperka.

V úvodu se představily juniorky, které bezchybně zacvičily bradla i akrobacii, ale na zrádné deseticentimetrové kladině zaznamenaly pád. Žádná medaile tak nezacinkala. Sabině Žandové unikla o vlásek, skončila první pod čarou, tedy čtvrtá. Marie Paraska byla pátá, její sestra Anička šestá.

Zasloužený potlesk

V žákovské kategorii VS5B se z pohledu šumperského gymnastického klubu urodilo požehnaněji. A to zásluhou stříbrné Jitky Machytkové a bronzové Barbory Grežové. Michaela Janků po jednom nezdaru spadla na šestou pozici. Grežová měla nejvyšší známku za obtížnost na kladině, když se odhodlala zařadit dvě „blechy“ za sebou. Jedná se o nelehkou kombinaci, kterou můžeme vidět u kadetek a juniorek. Náročnou vazbu ustála a sklidila od publika zasloužený potlesk.

Další úspěch zaznamenala Markéta Hermannová, která si svou výkonností vydobyla účast v družstvu pro druhou ligu a stane se benjamínkem týmu. Na východě Čech si za vydařená vystoupení vysloužila jako nejmladší závodnice v dané kategorii druhé místo. 

Sedmiletá Adéla získala stříbro

Ve třídě VS4C reprezentovaly Šumperk Adriana Směšná a Eliška Langerová. U obou se projevila nervozita a také vynucená závodnická pauza trvající takřka rok. Přesto se v konečném pořadí neztratily a seřadily se za sebou na sedmou a osmou pozici.

V soupeření mladých gymnastek ročníku 2012 a mladších se blýskla teprve sedmiletá Adéla Jurásková. Z města perníku si odvezla pohár za druhou příčku. Hned za ní figurovala oddílová kolegyně Lucie Paraska, která si užila „dobu bronzovou“. Ivana Svobodová byla čtvrtá, Klaudie Ďulíková šestá, Viktorie Paraska jedenáctá a mladičká Terezie Paraska dvanáctá.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit