Eliška Bartůňková excelovala v Turecku, na výsluní se pomalu dere i Johanna Brzobohatá

JESENÍK, ŠUMPERK – V české bikrosové rodině roste další velký sportovní talent. Jesenická Eliška Bartůňková si ve svém třetím UCI závodu Světového poháru v Turecké Sakaryi prorazila cestu na stupně vítězů.

Eliška Bartůňková (vlevo) si z dalekého Turecka dovezla ceny za druhé místo. Foto: FB

Pod vedením mistra republiky Jana Švuba a dříve také olympioničky Romany Labounkové si v kategorii ELITE vyšlapala druhé místo. Zvítězila čtvrtá žena z olympijských her v Tokiu, Američanka Felicia Stancilová. Třetí dojela Molly Simpsonová z Kanady. Bartůňková se v průběžném pořadí zařadila na čtrnáctou pozici, a nebýt „hendikepu“ v podobě neúčasti v závodu v Kolumbii, mohla na tom být ještě lépe. 

Šestiletá naděje Johanna Brzobohatá

Ve stejném věku, jako kdysi začínala v Jeseníku, nastupuje nově do bikrosového kolotoče zatím opatrně mladá adeptka cyklistiky Johanna Brzobohatá. Šestiletá naděje se připravuje pod taktovkou Radomíra Hufa ze zábřežského oddílu UTOPIA Bikes a s jeho pomocí ochutnává první skoky i pády na poměrně mladé dráze v bývalém lomu. Má tam kolem sebe mnoho vzorů a kvalitních rádců. Jedním z nich je letošní mistr republiky ve třídě Cruiser Martin Huf. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava