Zábřežský bikros slaví. Slečna Utopia získala čtyři trofeje

ZÁBŘEH, PARDUBICE – Perfektně připravená technická trať, přítomnost televizního štábu, luxusní trofeje a dárky pro závodníky. Na to všechno, ale hlavně na trikot mistra republiky lákali pořadatelé letošního šampionátu z Pardubic před vrcholem bikrosové sezóny. Nelhali. Celá akce byla přes šedé nebe a velké množství hrozivých pádů hodně povedená. Celkový počet 385 riderů pomáhalo tvořit 13 závoďáků ze zábřežského týmu Utopia.

Vojtěch Opravil (první zleva) nezklamal. Medailové železo v ohni kul, dokud bylo žhavé. Jeho týmovými parťáky jsou mimo jiné i Matěj Žváček, Marek Žváček a Justýna Opravilová.

Mládežnická kategorie Boys 12 se z pohledu Zábřeha jevila extrémně zajímavá skrz Vojtěcha Opravila. Svou hovězí sílu v nohách předvedl už v základních jízdách, a když letěl ve finále na děleném prvním místě, „tyrkysoví“ fanoušci řvali nadšením. Ač ho v bitvě o titul předčil několikanásobný šampión Vojtěch Bečka z Bíliny, ani druhé místo nebylo k zahození. Naopak!

Finále rozhodl stylem start – cíl

Utopia se zlatého triumfu dočkala ve třídě Cruiser Top. Martin Huf se jevil jako žhavé železo v ohni a nutno říct, že ho v průběhu závodního dne kul do maximální možné míry. Na větším kole korunoval jedinečná představení bez ztráty kytičky během finálového vyvrcholení, které pro sebe rozhodl přesvědčivým stylem start – cíl. 

Zahanbit se nenechal ani ve své „mateřské grupě“. Vstříc další medaili vypálil jako dobře nakopnutý kocour, a jakmile ustál šavlový tanec před první zatáčkou, pelášil vstříc cennému bronzu. 

Jeho otec Radomír se ve společnosti starších mladíků 40+ dostal do sevření několika soupeřů a musel se probíjet ze zadních pozic. Nakonec z toho byla „bramborová“ odezva.

V případě stále aktivního trenéra se kolo štěstí točilo o něco příznivěji v zápolení Masters. Zkompletováním stříbrného úspěchu dokonal čtvrtou dekoraci slečny Utopie v nových dresech.


MISTROVSTVÍ REPUBLIKY

UTOPIA ZÁBŘEH: J. Švorčík 11. místo (28 jezdců), V. Trojek 15. (28), K. Trojek 10. (38), M. Krčmář 14. (35), Marek Žváček 31. (41), R. Orlický 32. (41), M. Huf (Cruiser) 1. (9), R. Huf 4. (23), V. Opravil 2. (26), M. Jaroš 14. (22), V. Šichor 15. (22), Matěj Žváček 20. (22), M. Huf 3. (20), M. Šoupal 5. (12), R. Huf (Masters) 2. (13.). 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava