FANTAZIE! Mikuláš Nevrkla je vítězem Světového poháru

NĚMECKO, ČESKO – Ve svých oborech patří mezi špičku. Že nejsou součástí elitní společnosti náhodou, potvrdili v dalších závodech. „Všeuměl“ Mikuláš Nevrkla se dokonce prokousal až k vítězství ve Světové poháru!

Mikuláš Nevrkla na stupních vítězů v německém Winterbergu.

4X PRO TOUR 

Další díl „fourcrossové“ série se za asistence mnoha zahraničních kolových dobrodruhů natáčel v německém Winterbergu. Horské Pro Tour tam byl k dispozici místní bikepark. Prostředí, trať i závodní forma náramně sedly rapotínskému Nevrklovi, jenž v nelehké mezinárodní konkurenci vyhrál mužskou kategorii. „Trať nebylo nijak zvlášť těžká a neměla žádná náročná a nevyzpytatelná specifika. Technika držela, pády se mi vyhýbaly, starty se dařily. Všechno šlo podle plánu,“ pochvaloval si rider, jenž během sezóny kombinuje hned několik disciplín. V součtu s druhým místem v Dobřanech a čtvrtou pozicí v Jablonci ho triumf v Německu posunul k celkovému prvenství! Původně se mělo jet pět závodů, ale covid restrikce předsezónní záměry zkrouhly na osekané číslo 3.

Fourcross je jednou z nejnovějších cyklistických odrůd. Tratě jsou podobné jako v klasickém bikrosu, ale vedou z kopce. Proto jsou ještě rychlejší a nebezpečnější.  

TRIATLON

Ve své kategorii byl třetí a celkově jedenáctý. Zábřežský rodák David Jílek se do akce s názvem Czechman Triathlon (1,9 – 90 – 21,1 km) zapojil po předchozím plaveckém závodě. „Ve vodě jsem se cítil fajn. Vyplaval jsem z ní o dvě a půl minuty dříve než v pátek. Během cyklistiky jsem se dostal až na třetí místo za vedoucí dvojici,“ popisoval ze svého pohledu usměvavý sportovec. „Zároveň mě dojela skupina asi čtyř kluků. Na konci kolové části mi něco nesedlo a začal mě trápit žaludek. Drželo se mě to až do patnáctého kilometru závěrečného běhu,“ dodal. „Letošní sezóna sice tolik nepřála tréninku, ale závodění jsem si v posledních měsících užil dosyta. Teď už se plně soustředím a připravuji na oblíbeného Wintermana.“





INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit