Trenér Draků Martin Janeček: Bude jen na hráčích, jak se s hozenou rukavicí popasují

ŠUMPERK – Jednoho favorita mají za sebou, ambiciózní Porubu udolali překvapivě po nájezdech. Další dravá štika je prožene hned ve středu. Hokejisté Šumperka se chystají na druhé těžké utkání extrémně ošidného ročníku, který může vyvrcholit sestupovou zkázou až pro pět klubů. Týmové seskupení kolem kapitána Denise Kindla si to v premiérovém domácím utkání rozdá s přerovskými Zubry.

Zatím posledním přírůstkem do dračí rodiny je bývalý útočník Kladna a Vsetína Vojtěch Šilhavý. Foto: hc-vsetin.cz

„Do sezóny jdeme s neskutečnou pokorou. Příprava skončila posledním utkáním, všechno dobré i špatné se maže a čeká nás úplně nová válka. Nastavení soutěže je nekompromisní, proto jsme se snažili, aby kluci chápali, jak obrovsky náročné výzvě budou čelit. Na konci dlouhého maratónu přijde o prvoligové angažmá asi 130 hráčů. Bude záležet jen na nich, jak se s hozenou rukavicí popasují,“ řekl Martin Janeček. Hlavní trenér doufá, že se Drakům podaří navázat na plodné přípravné období. „Výsledkově se nám přátelské zápasy vydařily. Hráči od začátku uvěřili cestě, kterou jsme nastavili. Absolvovali mraky hodin na ledě, v posilovně a na různých mítincích a nevybavuji si žádný moment, kdy bychom je museli do něčeho tlačit. Dohromady tvoří neskutečně pracovitou partu, která ví, za čím si jde.“ 

Janeček má jasně nastavenou filozofii. „Chtěli bychom se prezentovat aktivním a atraktivním hokejem plným pohybu i odhodlání porážet soupeře. Myslíme si, že pro fanouška není nic víc, než když u svých sportovních oblíbenců vidí bojovné srdce. Chceme si jejich přízeň zasloužit. Jsme přesvědčeni, že plný stadión a bojovný tým jsou dohromady velká síla.“ 

Posila „last minute“

Současná podoba mužstva by nemusela být konečná. Šumperský lodivod se společně s klubovým ředitelem i nadále rozhlíží na hráčském trhu. „Na začátku přípravy jsme měli několik otazníků, jejichž počet se postupně zmenšoval. Nechtěli jsme jít cestou netrpělivosti, ani podlehnout pokušení brát do mužstva jen známá jména. Stále se snažíme udržet nastavenou linii hráčů, kterým nechybí chuť tvrdě pracovat. Kádr ještě není úplný. S panem Velčovským na jeho doplnění pracujeme za chodu.“

Že Martin Janeček nemluví jen tak do větru, potvrdila posila získaná v režimu „last minute“. Útočné možnosti před sobotním zápasem v Porubě rozšířil vyhlášený pes obranář Vojtěch Šilhavý. „K ofenzivním šikulům jsme hledali někoho s defenzivnějším pojetím. Vojta tyto požadavky splňuje. Je dostatečně zkušený, má výbornou hru v oslabení a do našeho týmu přesně pasuje i charakterem. Věříme, že bude dalším dílkem, který zapadne do naší skládanky. Jsme opravdu rádi, že ho tady máme,“ konstatoval potěšeně kormidelník Draků.

Šestadvacetiletý kladenský odchovanec Šilhavý, jenž si v dresu Rytířů zahrál nejvyšší soutěž, absolvoval na úrovni první ligy 199 zápasů. Bývalý mládežnický reprezentant strávil posledních pět let na vsetínském Lapači.


NEJBLIŽŠÍ PROGRAM

STŘEDA 15. ZÁŘÍ: 18.00 Šumperk – Přerov. SOBOTA 18. ZÁŘÍ: 17.00 Vrchlabí – Šumperk. STŘEDA 22. ZÁŘÍ: 18.00 Šumperk – Litoměřice.


DRACI ŠUMPERK

BRANKÁŘI: V. Mokry (20 let), M. Holík (22), M. Křupka (20).

OBRÁNCI: J. Březák (24), T. Drtil (31), Š. Dudycha (20), O. Hrachovský (23), M. Pěnčík (21), L. Rutar (22), J. Řezáč (27).

ÚTOČNÍCI: P. Antoníček (20), A. Furch (23), J. Horký (19), D. Kindl (29), D. Kohút (23), P. Kratochvíl (23), L. Kučera (21), R. Macuh (24), A. Scheuter (20), D. Spratek (24), D. Vachutka (28), T. Vildumetz (22), L. Žálčík (30), Vojtěch Šilhavý (26).







INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit