„Bajková“ parta ze Šumperska ani o prázdninách neodpočívala. Mikuláš Nevrkla usiloval na mistrovství světa o další medaili

ITÁLIE - Mikuláš Nevrkla po vítězné kvalifikaci, kde mu naměřili nejrychlejší čas, vyhlížel medailový úspěch na mistrovství světa ve fourcrossu. Všeuměl z Rapotína nezaváhal ani ve čtvrtfinále a ve Val di Sole spadal do úzkého okruhu největších favoritů.

Mikuláš Nevrkla se umí zdatně otáčet na kolech nejrůznějších druhů.

Ale jen do té doby, než se neprocpal mezi absolutní elitu semifinálovým sítem. Češi mohli přesto slavit. V malé, ale neuvěřitelně atraktivní disciplíně se prošlapali na zlatý Olymp Tomáš Slavík a Michaela Hájková.

Nejznámější frontman B4 týmu Nevrkla se věnuje hned čtyřem disciplínám. Je několikanásobným mistrem republiky, evropským šampiónem a na přední příčky se dokáže prošlapat i v nejtěžší světové konkurenci. „Široký rozhled je důležitý i na kole. Každá disciplína vám nakonec dá něco svého,“ říká český reprezentant. 

Mladíci ve stopách svých předchůdců

Prázdniny ve znamení odpočinku? S tím na „bajkovou“ partu ze Šumperska nechoďte. Celé léto jede naplno. Trénuje na bikrosové dráze v Rapotíně a v jesenických kopcích. O víkendech pak měří síly, kde se dá. Ať už se jedná o bikros, fourcross, enduro, sjezdy nebo závody horských kol. U nás i v zahraničí. Na nudu nezbývá místo!

Matadoři Michal Nevrkla, Miroslav Pekař, Marek Černý či Martin Sehnal stávali na bedně už před třiceti lety. A stupně vítězů obsazují dodnes. Nová generace mladých riderů Šimon Pekař, Karel Konrád, Vojtěch Podhora, Daniel Vejchoda či Martin Komenda se úspěšně snaží následovat své vzory a jde jim to skvěle. „Pokud se s námi chcete potkat, každé úterý a každý čtvrtek máme od 17 hodin tréninky a brigády na bikrosové dráze u STS v dolním Rapotíně,“ lákají nové zájemce do svých řad představitelé B4 týmu.  


VÝSLEDKY B4 TÝMU

ENDURO SÉRIE KRALIČÁK: 1. místo M. Černý (Hobby), 9. M. Nevrkla (Elite), 4. Š. Pekař (Rookie), 7. M. Pekař (Muži 45+), 19. M. Sehnal (Hobby 21+). ENDURO SÉRIE KLÍNOVEC: 6. M. Nevrkla. MORAVSKÁ BIKROSOVÁ LIGA TŘINEC: 5. a 8. M. Komenda (Boys 7), 3. a 3. V. Podhora (Boys 9), 2. a 2. K. Konrád (Boys 10), 3. a 3. K. Kopa (příchozí). MISTROVSTVÍ REPUBLIKY DOWNHILL ŠPINDLERŮV MLÝN: 4. M. Nevrkla. ČESKÝ POHÁR BMX BENÁTKY: 7. a 4. K. Konrád, 7. a 8. V. Podhora, 12. a 17. D. Vejchoda (Boys 9), 15. a 9. Š. Pekař (Boys 12), 11. a 13. Š. Pekař (Cruiser). ČESKÝ POHÁR BMX OPAVA: 4. K. Konrád, 7. V. Podhora. SVĚTOVÝ POHÁR FOURCROSS DOBŘANY: 2. M. Nevrkla. ČESKÝ POHÁR DOWNHILL ŠPIČÁK: 4. M. Nevrkla. MORAVSKÁ BIKROSOVÁ LIGA JESENÍK: 3. a 1. M. Komenda, 11. a 4. D. Vejchoda, 1. K. Konrád, 3. V. Podhora, 7. Š. Pekař. SVĚTOVÝ POHÁR FOURCROSS JABLONEC: 4. M. Nevrkla. ENDURO RACE KOUTY: 6. M. Nevrkla, 6. M. Pekař, 2. M. Černý, 20. M. Sehnal. ČESKÁ BIKROSOVÁ LIGA BENÁTKY: 5. K. Konrád, 3. V. Podhora, 14. D. Vejchoda, 13. Š. Pekař. ČESKÝ POHÁR BMX PRAHA: 7. Š. Pekař. MORAVSKÁ BIKROSOVÁ LIGA UNIČOV: 5. a 6. M. Komenda, 1. a 1. K. Konrád, 4. a 6. Š. Pekař. ENDURO RACE MORÁVKA: 4. M. Nevrkla, 8. M. Pekař, 3. M. Černý, 16. M. Sehnal, 4. Š. Pekař.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit