Jediným cílem je záchrana, tvrdí šéf hokejových Draků Vladimír Velčovský. Rozpočet navyšuje o pět miliónů korun

ŠUMPERK – Bude to jedna z největších výzev, které z předsednického křesla čelil. VLADIMÍR VELČOVSKÝ po loňských ztrátách i částečných úsporách musel a stále ještě musí napěchovat klubovou pokladnu tak, aby se hokejový tým ze Šumperka prosekal prvoligovou džunglí až k vytyčenému cíli. Draci budou na dlouhé cestě čelit extrémnímu množství nejrůznějších nástrah.

"Děláme všechno pro to, abychom nespadli,“ ujišťuje Vladimír Velčovský. Foto: blesk.cz

„Loňská sezóna byla špatná po sportovní i ekonomické stránce. Letos je nejzásadnější změna v tom, že sestoupit může až pět mužstev. Už během února jsem věděl, kam to směřuje, takže jsem postupně začal vybírat hráče a tvořit tým. Děláme zkrátka všechno pro to, abychom nespadli,“ ujišťuje Velčovský. 

Žádné druhé housle?

Posílené mužstvo by nemuselo hrát druhé housle. Naopak. Všeobecně se od něj očekává daleko víc než od předešlého velmi mladého kádru. „K první lize mám obrovský respekt. Moje výhoda je v tom, že už jsem do ní Šumperk několikrát z pozice majitele vedl, takže vím, kdo proti nám stojí. Jsou to povětšinou známé bašty. Z pozice hokejové mapy je Šumperk vesnice a na severu Moravy samostatná jednotka. Byli jsme schopni dominovat ve druhé lize, ale když jsme hráli vyšší soutěž? V podstatě pokaždé někde na chvostu tabulky. Za daných okolností je jediným cílem záchrana, všechno ostatní bude pověstná třešnička na dortu. Rozhodovat můžou detaily,“ řekl boss Draků v rozhovoru pro webový portál hokej.cz.

„Chceme se trvale pohybovat do dvanáctého místa. A to zvláště na konci měsíce, když se dělají výplaty, protože pak to má vztah i k prémiím. Rozpočet je vyšší o 5 až 5,5 milionu korun. Ten rozdíl je právě v tom, že se teď neví, jak si tým sáhne na prémie.“

Vladimír Velčovský připouští, že rozpočtovou sumu nemá zkompletovanou v absolutní míře. „Rozpočet je potřeba naplnit, jak mnou, tak i spřátelenými fyzickými a právnickými osobami. Je všeobecně známá věta, kterou říkám už léta: Je mi jedno, jakou soutěž budu hrát, ale musím ji hrát a dohrát bez dluhů.“ 

Jasná náborová strategie

Velčovského strategie při náboru hráčů byla jasná a evidentní. Fanoušci ji kvitovali s velkým povděkem. „Mým záměrem bylo stáhnout do Šumperka maximum šumperských odchovanců. Je jasné, že stoprocentně se mi to už nepodaří, ale z velké části se mi to povedlo, takže panuje spokojenost. Jsou tu zkušení hráči, kteří tady mají své zázemí a jsou ošlehaní extraligou i první ligou. Dostal jsem se do značné finanční zátěže už jen tím, že jim u nás platím hostování, protože jsou to kluci, kteří patří Spartě, Třinci a podobně. Významnou položku tvoří také jejich platy. Věřím, že se mi tyhle investice během sezóny vrátí a že jich nebudu nikdy litovat,“ pronesl optimisticky šéf Draků, jemuž udělaly největší radost návraty Žálčíka, Kindla, Drtila, Vachutky či Rutara.   


PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

24. SRPNA: 18.00 Přerov – Šumperk

26. SRPNA: 18.00 Šumperk – Vsetín

31. SRPNA: 18.00 Vsetín – Šumperk

2. ZÁŘÍ: 18.00 Frýdek-Místek – Šumperk



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava