Šumperský odchovanec Jakub Matoušek zažil prvoligovou premiéru proti Spartě

PRAHA, OLOMOUC – První ligový zápas „servírovaný“ na Letné? Na hlavní scéně legendárního pražského stadiónu, který byl dějištěm velkého množství nezapomenutelných zápasů? Tomu se říká křest ohněm se vším všudy! JAKUB MATOUŠEK, jenž v mládežnických letech rozvíjel svůj fotbalový talent v Šumperku, na něj jen tak nezapomene.

O místo v základní sestavě olomoucké Sigmy si řekl povedeným hostováním v nedalekém Prostějově. Foto: archiv

Vsadil na jednu kartu. Do Sigmy Olomouc se přesunul jako velmi mladý a toužil po pokoření mety, která je snem každého hráče. Zakousnout se do chutného prvoligového koláče, to by bylo něco…

Dočkal se jako jedenadvacetiletý. Za mládežnické týmy a rezervu známého hanáckého klubu do té doby odehrál 83 zápasů s bilancí 26 gólů. O místo v sestavě nejsledovanějšího áčka si řekl nejen v letní přípravě, ale i povedeným hostováním v nedalekém Prostějově. Za mužstvo hrající druhou ligu nastřádal 21 startů a 7 brankových zásahů. Předtím vypomáhal stejnou formou i Vítkovicím.

Prvoligová premiéra v základní sestavě

Trenérského navrátilce Jílka zaujal natolik, že si jej hlavní kouč pro šlágr v Praze vybral přímo do základní sestavy. Matoušek strávil na trávníku 67 minut, a přestože dělal, co mohl, těsné porážce 2:3 nezabránil. „Pocity jsou smíšené. Hlavně proto, že jsme měli na to získat alespoň bod a nemáme žádný. Bohužel jsme si nechali dát hloupé góly, které pramenily z našich chyb. Na druhou stranu jsme předvedli výkon, od nějž se můžeme odpíchnout,“ věřil v pozápasovém rozhovoru perspektivní záložník nejradši operující na pravé straně. „Pokud jde o mě samotného, nějaká nervozita tam byla. Všechno se umocňovalo skutečností, že to bylo zrovna na Spartě. Kluci ale byli fajn a moc mi pomohli,“ chválil spoluhráče. 

"Zápas jsem si užil"

Do sparťanské arény si našlo cestu přes sedm tisíc diváků. Pohlednému utkání vytvořili slušnou kulisu. „Byl to pro mě trochu nezvyk. Ve druhé lize jich tolik nechodilo. Zápas měl dobrou atmosféru, byl vyhrocený, plný emocí a musím říct, že jsem si ho hodně užil.“

Jestli průbojný mladík zakotví v otevírací jedenáctce Sigmy natrvalo, ukáže až čas. Už dnes si ale dobře uvědomuje, co se od něj očekává. „Jít do rychlosti, nechat se faulovat, popřípadě dát centry do zakončení,“ popisoval po svém debutu v nejvyšší republikové soutěži jeden z nejpovedenějších produktů šumperského mládežnického fotbalu z posledních let. 








INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit