Lákají vás dobroty z Indonésie, Mexika nebo Japonska? Gastro festival Jídlo na ulici nabídne exotické lahůdky

ZÁBŘEH - Už v sobotu 18. května vypukne v prostoru kolem Kapří fontány, amfiteátru před zámkem a na Masarykově náměstí v Zábřehu osmý ročník gastro festivalu Jídlo na ulici. Návštěvníci ochutnají to nejlepší od špičkových a legendárních restaurací, autentickou gastronomii z celého světa, světově oceněné delikatesy a mnohem více. Dopřát si budou moci například lahůdky z Indonésie, Mexika, Japonska, Argentiny, Vietnamu, Egypta, Francie nebo Španělska.

Gastro festival Jídlo na ulici přiláká do centra Zábřeha každý rok tisíce lidí. Foto: archiv

Pořadatelé slibují celkem padesát restaurací a prodejců. Na hosty čekají exotické pokrmy, tradiční kuchyně, nápoje i sladkosti. Ovšem to není vše. Kromě nejlepšího jídla z mnoha koutů naší planety lidé zažijí bohatý doprovodný program v podobě vystoupení Dj’s, koncertu Junior Big Bandu, žonglérské show cirkusu LeVitare, dětského koutku mateřského a rodinného centra Hnízdo, tvořivou dílničku zábřežských Buuk a spoustu další zábavy. 

Festival obdržel ocenění

„Máme velkou radost, že si festival vybudoval dobré jméno a pravidelně láká tisíce návštěvníků z širokého okolí. Navíc jsme obdrželi 2. místo v Cenách cestovního ruchu Olomouckého kraje v kategorii Unikátní gastro zážitek, je to pro nás velmi milé ocenění," uvedl jeden z pořadatelů Vratislav Jarmar.

Jídlo v ulicích Zábřehu bude vonět od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava