Letní tábory na Orientce děti baví. Zkušenosti a zážitky jsou nenahraditelné

Léto patří na Orientce dětem. Chalupa na okraji lesa, jejíž dominantou je lanový park, bazén a altán s grilem láká k trávení prázdninových dní děti z celého regionu. “Mladí táborníci přijíždí zejména z Olomouckého a Moravskoslezského kraje, vznikají mezi nimi nová přátelství a kontakty, které přetrvávají v průběhu celého roku,“ říká Vilém Mikeška, předseda organizace Duha Keška, která Orientku celoročně provozuje.

Tábory na Orientce přináší dětem nová dobrodružství, která přetrvávají mnohdy v celoživotní vztahy a přátelství. Foto: red

Na Orientce je živo po celý rok. V průběhu roku se zde střídají školní skupiny na pobyty v přírodě, výlety, lyžařské kurzy. „Spolupráce se školami nám funguje velmi dobře,” doplňuje Mikeška. Kromě lyžařských kurzů a škol v přírodě navštěvují Orientku v průběhu roku děti i se svými rodiči na organizovaných víkendových pobytech pro rodiče a děti. 

Táborníci se učí táhnout za jeden provaz

“V současné době se už ale intenzivně připravujeme na léto a na dětské letní tábory, ty nás opravdu baví,” usmívá se mladý předseda organizace při myšlenkách na léto. Zkušenosti a zážitky, které děti na letních táborech získají, jsou podle Mikešky pro děti nenahraditelné. Děti se stávají samostatnější, zodpovědnější a také se učí pracovat v kolektivu a táhnout za jeden provaz. Taková zkušenost z týdenního tábora je pro děti nepřenositelná.

V čem jsou tábory v rekreačním středisku Orientka specifické? „Myslím, že to je zejména atmosféra, nasazení a energie plynoucí z našich vedoucích. Jsou to zkušení táborníci, kteří dětské tábory milují a dávají do nich veškerou svou energii. Děti žijí příběhem, zapomenou na školu, na své běžné starosti a plně prožívají s oddílem nová dobrodružství, která přetrvávají mnohdy v celoživotní vztahy a přátelství.“

Kolektiv chaty Orientka kromě táborů organizuje i školní výlety pro SŠ, ZŠ i MŠ, seznamovací a adaptační kurzy, lyžařské kurzy na protilehlém lyžařském svahu a víkendové pobyty.

Více informací najdou zájemci na www.orientka.cz nebo na www.duha-keska.cz 






INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit