Dacia představila novinky. Výbava Extreme bude brzy k mání i u Auto Kubíček

Na jarním bruselském autosalonu představila Dacia zcela novou výbavu Extreme. Tento stupeň výbavy mají ve svých nabídkách i další tři vlajkové modely značky. "Extreme doplňuje modelovou řadu Sandero Stepway a trvale nahrazuje limitovanou řadu Extreme u modelů Jogger a Duster," vysvětluje Lukáš Kubíček, majitel salonu Auto Kubíček v Šumperku a Olomouci.

Nová výbava vozů Dacia může obsahovat i venkovní stan, který mohou řidiči chytře připojit na páté dveře vozu, a získat tak prostornější prostor. Foto: Auto Kubíček

Outdoor podle značky Dacia je životní styl: dobrodružství, outdoorové aktivity, objevování na vlastní pěst nebo ve skupině si můžete užít jen s robustním a odolným společníkem na kolech. 

Edice Extreme se vyznačuje mimo jiné novými barvami metalická zelená Cèdre (pro modely Sandero Stepway, Jogger a Duster) a nemetalická modrá Slate (pro Spring). Specifický je i interiér vozů s využitím nového materiálu MicroCloud ve výplních dveří a sedadlech. Materiál MicroCloud byl vyvinut speciálně pro použití v automobilovém průmyslu (sedadla a interiérové doplňky). Čalounění je odolné vůči vnějším vlivům a velmi snadno se čistí. Povrch MicroCloud se vyznačuje jedinečným sametovým vzhledem a na dotek měkkým, příjemným vlastnostem.

Lepší manévrování v terénu zajistí systém Extended Grip, který přináší verze Extreme pro modely Sandero Stepway a Jogger.

SYSTÉM EXTENDED GRIP: ZA HRANICE MOŽNOSTÍ  

Vyjet z blátivých, zasněžených nebo kluzkých cest může být pro vozidlo s pohonem dvou kol skutečnou výzvou. Extended Grip je chytré řešení značky Dacia, jak se dostat mimo zpevněné cesty s naprostým klidem.

Systém Extended Grip, který je standardní výbavou modelů Stepway a Jogger ve výbavě Extreme, umožňuje po aktivaci řidičem pomocí tlačítka na středové konzole maximálně natočit přední kola a najít tak dodatečnou přilnavost při vyškrabávání pod sypkým povrchem pomocí změny nastavení systému ESP.

Duster, outdoorový a ikonický model značky, je k dispozici s pohonem všech kol a od svého uvedení na trh se etabloval jako referenční SUV s nezpochybnitelnými terénními schopnostmi.

Spát kdekoli na cestách s paketem Sleep ze zbrusu nové řady příslušenství Dacia InNature – tohle je odpověď na časté dotazy návštěvníků našeho salonu „Je možné sedačky rozložit na lůžko?“ 

EXTREME AŽ DO POZDNÍ NOCI

Paket Sleep je prvním příslušenstvím řady InNature. Paket Sleep bude k dispozici pro všechny úrovně výbavy vozu Jogger a umožní během několika minut proměnit kabinu v ložnici. Jedná se o odnímatelné příslušenství kompatibilní se všemi vozy Jogger vyrobenými od uvedení na trh. V případě sedmimístné verze modelu Jogger je nutné předem vyjmout dvě vyjímatelná sedadla ve třetí řadě.

Tři slova, která diktovala vývoj této vestavby: jednoduchý – odnímatelný – cenově dostupný.

Jednoduché: dvoulůžko, které lze samo rozložit za méně než dvě minuty, 220litrový úložný box

Odnímatelný: výbava váží méně než 50 kg včetně matrace.

Cenově dostupné: jednoduché a chytré dřevěné příslušenství doplní kempinkovou výbavu, kterou již mnozí uživatelé vlastní (například chladicí box nebo vařič) a kterou nechtějí kupovat duplicitně.

Optimalizovaný objem nákladu, diskrétnost paketu Sleep a praktické rozměry 

Po zatažení krytu zavazadlového prostoru je vestavba neviditelná a Jogger si zachovává vlastnosti pětimístného osobního vozu. Přístup k 220litrovému boxu je zachován vždy, ať už je lůžko složené nebo rozložené. Při úplném rozložení se z výklopné části se znakem Dacia stane odkládací plocha.

Plocha pokrytá matrací je komfortní: 190 cm dlouhá a až 130 cm široká u zadních dveří. Minimální výška 60 cm poskytuje velkorysý prostor.

K paketu Sleep InNature je k dispozici příslušenství:

- zatemňovací stínidla na všechna okna pro zajištění tmy a soukromí

- venkovní stan, který lze chytře připojit na páté dveře vozu, a získat tak prostornější prosto.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava