Elektrárna Dlouhé stráně má nového šéfa. Zná v ní "každý šroubek"

DLOUHÉ STRÁNĚ - Novým vedoucím provozu přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně je od začátku února Ludvík Štrobl, rodák z Loučné nad Desnou, který pracuje v elektrárně od roku 1993 a zná v ní „každý šroubek“. Řízení elektrárny přebírá po dlouholetém šéfovi Vítězslavu Chmelařovi, jenž se stal generálním ředitelem firmy Martia, dceřiné společnosti ČEZ.

Ludvík Štrobl nastoupil na Dlouhé stráně před 30 lety jako provozní elektrikář, posledních deset let vedl tým provoz a správa elektro. Foto: Vladislav Sobol

„Jsem rád, že Ludvík Štrobl uspěl ve výběrovém řízení. Elektrárnu zná dokonale. Věřím, že svými zkušenostmi a znalostmi přispěje k plnění aktuálních a zejména dlouhodobých úkolů a cílů spojených s provozem Dlouhých strání,“ uvedl ředitel vodních elektráren ČEZ Róbert Heczko.  

Elektrárna slouží jako obrovský akumulátor

„Elektrárna Dlouhé stráně má před sebou několik významných oprav, například modernizaci statoru obou generátorů a opravu části strojní technologie obou soustrojí. Dalším naším úkolem je i nadále zajišťovat bezporuchový provoz a výrobu a zároveň poskytovat podpůrné služby energetické soustavě,“ těší se na nové výzvy Ludvík Štrobl.

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, jejíž strojovna i další technologie jsou hluboko pod zemí, slouží jako obrovský akumulátor elektrické energie. "Má také certifikace na službu black start, stále větší význam elektrárny však spočívá ve vykrývání nestabilních dodávek z obnovitelných zdrojů energie," dodal mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava