Deváťáci si vyzkoušeli středoškolské prostředí, na den zasedli do lavic na škole řemesel

Zvládnu středoškolské studium? Bude mě bavit zvolený obor? Tyto a jim podobné otázky se honí hlavou každého žáka, kterému se povinná školní docházka chýlí ke konci. Proto přišla Střední škola řemesel v Šumperku s myšlenkou zprostředkovat deváťákům přímou zkušenost se středoškolským studiem v reálném prostředí.

Staň se na den středoškolákem, nabídla Střední škola řemesel žákům devátých tříd. Akce měla úspěch. Foto: sšř

V polovině ledna měli žáci základních škol ze Šumperka a okolí jedinečnou příležitost zasednout do lavic Střední školy řemesel v Šumperku a nanečisto si vyzkoušet, jaké to je být studentem střední školy. Pilotní akce s názvem „Staň se na den středoškolákem“ umožnila mladým zájemcům nasát atmosféru školy přímo při výuce některého z pěti maturitních oborů. Největší zájem projevili o obory obchodník a stavebnictví.  

Daniel přijel z Bludova, aby středeční dopoledne strávil s třídním kolektivem druhého ročníku oboru mechanik strojů a zařízení. Přestože tuto svou zkušenost hodnotí pozitivně, zda si nakonec vepíše do kolonky v přihlášce na střední školu tento obor nebo některý z dvacítky dalších, které se na Střední škole řemesel v Šumperku vyučují, tím si zatím jistý není.

Kam dál? To je, oč tu běží

Ani Viktorka ještě nemá o svém následném studijním směřování jasnou představu. Zkombinovala proto obory dva a rozložila svou účast ve výuce mezi obchodníky a stavaře. Vedle ekonomiky a administrativy absolvovala i exkurz do prezentačních a komunikačních dovedností.

Zato Dominik již přihlášku ke studiu podal. Zvolil si obor obchodník a účast ve výuce účetnictví a psaní všemi deseti jej pouze utvrdila v tom, že si zvolil správně.

„Věříme, že dnešní akce pomohla zájemcům nalézt odpověď na otázku „Kam dál?“, a že se s mnohými z nich budeme od nového školního roku vídat pravidelně,“ uvedly referentky studijního oddělení školy a dodaly, že díky pozitivním ohlasům nabídnou deváťákům možnost stát se na den středoškolákem i v příštím roce.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava