Dokážete s pomocí důkazů dopadnout vraha? Šantovka láká na interaktivní výstavu

Staňte se na chvíli vyšetřovatelem a odhalte identitu nebezpečného zločince. Nová interaktivní výstava s názvem Kriminálka, která vznikla v produkci libereckého science centra iQLANDIA, láká do Galerie Šantovky všechny fanoušky detektivních záhad. Na vlastní kůži si vyzkoušíte, jak takové pátrání po pachateli vypadá a jaké metody vyšetřovatelé v praxi využívají. Detektivní výstava potrvá v prostorách centra zhruba tři týdny, její součástí bude také velký workshop pro celou rodinu.

„Cílem hry je zjistit, kdo stojí za vraždou profesorky Pospíšilové. Během pátrání budou návštěvníci muset využít metody daktyloskopie, trasologie či porovnávat DNA. Propracovaná detektivní zápletka jistě pobaví celou rodinu. Jde zároveň o vůbec první uvedení této výstavy v ČR,“ říká mluvčí Galerie Šantovka Petr Hlávka.

Na návštěvníky čeká v pasážích obchodní galerie celkem 14 interaktivních exponátů, foto stěna, model těla oběti a popis kriminalistických metod. V rámci akce hosté využijí také mobilní aplikaci. Výstava startuje v úterý 17. ledna. Velký kriminalistický workshop je naplánován na sobotu 21. ledna od 13.00 do 17.00 hodin.

Více informací najdou zájemci na www.galeriesantovka.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava