Nad volebním programem ODS Šumperk „Občan je zákazníkem a město jeho službou“ s lídrem Ing. Romanem Mackem

ODS s podporou nezávislých osobností jde do letošních komunálních voleb s mottem, které vystihuje jednoznačně úlohu úřadu a jeho politického vedení.

Šumperskou ODS vede do komunálních voleb Ing. Roman Macek. Foto: odssumperk.cz

Ve svém programu máme jasné stanovení priorit města v oblastech služeb občanům, dopravy, bezpečnosti, školství, kultury, sportovního vyžití a efektivnějšího hospodaření se svěřenými prostředky. Chceme zajistit profesionální personální obsazení odboru investic, které povede k účelnému a transparentnímu nakládání se svěřenými prostředky a bude tak zajištěna důsledná kontrola efektivity a smysluplnosti realizovaných investic. Provedeme revizi střednědobého plánu investic s důrazem na eliminaci dalších budoucích vysokých nákladů na jejich následný provoz. 

Zasadíme se také o dodržování oprávněných lhůt všech vydávaných povolení a vyjádření, zvláště stavebním úřadem. Zajistíme korektní komunikaci města s místními podnikateli při řešení jejich problémů a žádostí. Úřad musí s občany a podnikateli komunikovat jako s partnery.

V oblasti bytové výstavby podpoříme všechny smysluplné developerské projekty bytové výstavby s důrazem na zájmy města a jeho obyvatel. Soustředíme se také na rozvoj městských ploch pro výstavbu, jako jsou např. lokality Hedva a Bratrušovská. Tímto chceme navýšít fond městských bytů pro stabilizaci počtů obyvatel našeho města.

Předpokládám, že nejsme jediní, kteří zaznamenali významně zhoršenou situaci průjezdnosti městem ulicí Jesenická. Město sice nemá přímý vliv na realizaci obchvatu města plánovaného směrem na Dolní Studénky, může ale vyvíjet soustavný tlak na ŘSD, které uvedené má ve své moci. Včetně využití politických kontaktů.

Vnímáme také současnou těžkou ekonomickou situaci a vysokou inflaci. V této souvislosti aspoň nechceme v nadcházejících letech zvedat daň z nemovitostí a seniorům nad 65 let chceme zrušit poplatek za prvního pejska v domácnosti. Také se chceme věnovat odpadům, za které nám neustále rostou poplatky. Zvýšeným tříděním a uplatněním získaných druhotných surovin jde aspoň z části tuto věc eliminovat.

Celý program najdete ZDE a na sociálních sítích.

 

.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava