Studenti představili spolužákům své volnočasové aktivity. Novým projektem pomáhají ukrajinským kamarádům

ŠUMPERK - V pondělí 9. května to ve Střední škole řemesel v Šumperku vřelo už od ranních hodin. Přípravy na první akci svého druhu, která dostala příznačný název Můj příběh, vrcholily. Zorganizovali ji žáci školy pod vedením paní učitelky Stonové. Jejich snažení podpořila také nadace Via v rámci programu Dobro-Druzi. Veškerý výtěžek z programu bude věnován Nadačnímu fondu Střední školy řemesel na podporu ukrajinských žáků.

Součástí pilotního projektu Můj příběh bylo také pásmo inspirativních přednášek. Foto: sšř

S úderem osmé byla ve foyer školy slavnostně zahájena prodejní výstava prací výtvarně nadaných žáků školy. Ta potrvá do konce školního roku. Už v průběhu dopoledne se z větší poloviny obrazů a všech dřevěných figurek, které věnoval Jirka s Davidem, žáci oboru nábytkářská a dřevařská výroba, těšili noví majitelé.  

Součástí pilotního projektu Můj příběh bylo také pásmo inspirativních přednášek, jež si pro své spolužáky, pedagogy a veřejnost připravili žáci školy, kteří naplňují svůj volný čas zajímavým koníčkem. Cílem nebylo pouze zasvětit diváky do daného oboru či činnosti, ale hlavně předat nadšení a motivaci. Svůj příběh sdílelo šest odvážných mladých mužů.

Marcel vyprávěl o své cestě k barberingu a o úspěších na tomto poli, kterým předcházelo stěhování z rodného Slovenska, výhra v Olympiádě z českého jazyka či studium na gymnáziu. Poté se ujal slova Dušan, který nás svým poutavým projevem zavedl do světa airsoftového sportu. Jirka s Davidem se podělili o svůj truhlářský um a lásku ke dřevu. S Dominikem jsme se vrátili v čase do dob husitských válek a ocitli se na bitevním poli prosyceném potem chrabrých bojovníků, výstřely z houfnic, břinkáním mečů a dusotem kopyt koní. Dominik se totiž už od dětství věnuje historickému šermu. Sérii přednášek završil Matyáš, úspěšný mountain biker.

„Podpora žáků, jejich nadání a mimoškolní činnosti, ale také podpora koníčků spojených s oborem, který v naší škole studují, síťování žáků, propojení talentovaných žáků s firmami, projekty, inspirativní setkávání žáků uvnitř školy, spolupráce... To vše je podstata vzdělávání v naší škole. Škola má být pro žáky pevným bodem v jejich životě a vytváření silné komunity je základem," řekla ředitelka školy Irena Jonová.

Akci si nenechal ujít ani senátor Miroslav Adámek, který účinkujícím poděkoval a popřál jim i do budoucna hodně úspěchů a neutuchajícího elánu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava