Chceš zažít pracovní úspěchy už ve škole? Začni studovat obor kadeřnictví v Šumperku

Už několikátá generace mladých kadeřnic a kadeřníků šíří po světě dobré jméno Střední školy řemesel, Šumperk. Aktuálně se vrátila z republikového šampionátu v kadeřnických dovednostech studentka Nikola Franková, která oslnila porotu variací na téma Extravagance živých panenek. Ze Sušice přivezla titul za kreativitu a navíc zlatý pohár vítězství.

Šumperská studentka Nikola Franková (vpravo) a její oceněná stylizace na téma Extravagance živých panenek. Foto: sšř

Při letošním ročníku Mistrovství ČR v kadeřnických dovednostech navazovala Nikola Franková na své předloňské úspěšné vystoupení. Ve stejné soutěži v prosinci 2019 získala mistrovský titul v kategorii foukaná a její spolužáci se v dalších kategoriích umístili na 1. a 2. místě. Nikola se také před dvěma lety stala nositelkou ocenění pro nejkreativnější soutěžící. Asi žádné žákyni se dosud nepodařilo v tomto středoškolském klání stanout na stupních vítězů dvakrát za sebou. Letos Nikola Franková oslnila porotu variací na téma Extravagance živých panenek a opět si ze Sušice přivezla titul za kreativitu a navíc zlatý pohár vítězství.  

Absolventi nachází uplatnění v salonech po celém světě

Už dnes se Nikola pod vedením učitelek odborného výcviku paní Gahajové a paní Krmelové připravuje na bratislavské mistrovství střední Evropy. Při posledním ročníku, který se konal v roce 2020, stanula díky svému kadeřnickému umění na stupni vítězů.

Držíme palce nejen slečně Frankové, ale doufáme, že bude mít mezi mladšími spolužáky zdatné následovníky. Také ona sama navazuje na úspěchy svých talentovaných předchůdců, pana Cakirpaloglu, paní Kubíčkové, Růžičkové, Odstrčilové, vynikajících mistrů kadeřníků z naší školy.

Každý rok přijímá Střední škola řemesel do prvních ročníků více než 30 kreativních a pracovitých mladých lidí, kteří najdou díky svým znalostem, dovednostem i dobré angličtině uplatnění v salonech nejen v České republice, ale po celém světě.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava