Bude to kantýna 21. století, říká Paulus k otevření svého bistra v Olomouci

Michelinský šéfkuchař Roman Paulus si pro nový podnik vybral hanáckou metropoli. Bistro Paulus v oceněné budově Envelopa Office Center láká na tradiční jídla, zajímavé kombinace a servis od ranních hodin.

V Olomouci otevřel Roman Paulus nové bistro. Foto: Rej

Paulus v menu kombinuje klasiky české kuchyně s lehčími jídly. „Na projektu jsme pracovali rok, jsme moc rádi, že tady můžeme vařit, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu,“ vysvětluje Paulus.

V nabídce budou pravidelně čtyři jídla. „Vždycky chceme mít v menu hotovkovou část, co se týče klasik, tak třeba svíčkovou, játra. Pak se chceme zaměřit na lehčí jídlo, rybu, něco bezlepkového, bezmasého. Na výběr budeme mít vždy dvě polévky, většinou krémovou a vývarovou,“ dodává Petr Stoklásek, který je dlouholetým spolupracovníkem Pauluse z pražského Alcronu a do nového podniku přichází jako šéfkuchař.

Kapacita je pro 100 hostů

Kapacita nového bistra je sto míst. Prostor bude sloužit také jako místo pro večerní akce, kurzy vaření nebo tematické večeře. „Rádi bychom se věnovali cateringu, tomu se tady zatím moc lidí nevěnuje,“ upřesňuje majitel Paulus.

Bistro Paulus sídlí v přízemí budovy Envelopa Office Center na olomoucké třídě Kosmonautů. Nová kancelářská budova získala v úterý druhé místo v soutěži Best Of Realty.  




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit