30 dní bez sprchy? Kino Oko promítne na zahradě filmy šumperských tvůrců

ŠUMPERK - V pondělí 7. června zahájí kino Oko v Šumperku seriál filmových představení pod širým nebem. Na zahradě kina po setmění dostanou prostor místní tvůrci. Regionální scéně se chce kino věnovat pravidelně. Pod názvem Cinemondays bude promítat každé druhé pondělí snímky s vazbou na zdejší kraj.

Osm dívek z Francie, Čech a Kanady se rozhodlo napnout půl kilometru dlouhou highline mezi dvěma ikonickými skalními věžemi v Moabské poušti. Foto: archiv

„Pondělní promítání na zahradě kina proběhne za účasti tvůrců Jana Žůrka a Jana Barančíka. Jejich filmy jsme uvedli už v září v sále, ale Jan Žůrek tehdy nemohl dorazit, protože byl v karanténě. Promítání bylo natolik úspěšné, že ho zopakujeme. Venkovní prostor bude oudoorovým filmům určitě slušet,“ zve do zahrady kina jeho ředitel Kamil Navrátil.

Projekce za účasti tvůrců

Film Connection Jana Žůrka posbíral řadu ocenění u nás i v zahraničí. „Osm holek z Francie, Čech a Kanady se rozhodne napnout půl kilometru dlouhou highline mezi dvěma ikonickými skalními věžemi v Moabské poušti Amerického státu Utah. Na věžích stráví pět dní a nejen, že je propojí tenkým popruhem, po kterém pak přechází, ale najdou propojení i se zemí, nebem a sebou navzájem,“ shrnuje v krátkosti svůj film Jan Žůrek.

Další zkušený filmař ze Šumperka Jan Barančík představí divákům snímek Norway Majestic Fjordland. "30 dní bez sprchy? I to bylo nutné obětovat, aby mohlo vzniknout něco nezapomenutelně „voňavýho“," glosuje své dílo Barančík. 

Promítání obou filmů proběhne za účasti tvůrců, se kterými mohou diváci po představení besedovat.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava